Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Συναυλία μικρασιάτικης μουσικής στην Πύλο


Συναυλία μικρασιάτικης μουσικής με ελεύθερη είσοδο 
για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή θα διοργανωθεί σήμερα στις 9 μ.μ. στον χώρο του παλιού γυμναστηρίου Πύλου, έξω από το Νιόκαστρο. 
Με αφορμή τα 100 χρόνια του Μικρασιατικού Πολιτισμού (1922-2022) ο Δήμος Πύλου-Νέστορος τιμάει τους Μικρασιάτες με άλλη μια συναυλία, στα πλαίσια των εκδηλώσεών του για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022. 
Οι πολίτες και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τραγούδια από την Μικρά Ασία, από τα παράλια του Αιγαίου (Σμύρνη, Κορδελιό, Αλάτσατα, Τσεσμέ, Πέργαμος, Αϊβαλί κ.α.) μέχρι τα παράλια του Εύξεινου Πόντου (Ινέπολη, Σινώπη, Κερασούντα, Σαμψούντα κ.α.) και την Καππαδοκία (Σινασός, Καρβάλη, Καισάρεια, Ικόνιο κ.α). Τα τραγούδια και οι σκοποί που θα παρουσιαστούν είτε δεν έχουν ακουστεί στο ευρύ κοινό αλλά έχουν σωθεί μέσα από καταγραφές και παλαιότερες ηχογραφήσεις Μικρασιατών, είτε έχουν αγαπηθεί μέσα από το ευρέως γνωστό μικρασιατικό ρεπερτόριο. 
Την καλλιτεχνική επιμέλεια και την κατάρτιση του προγράμματος έχει ο Καλαματιανός μουσικός Ταξιάρχης Γεωργούλης. Οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι: Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι), Στρατής Ψαραδέλλης (λύρα), Τάσος Πούλιος (κανονάκι, τραγούδι), Μάρθα Μαυροειδή (λάφτα, τραγούδι) και Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου