Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Κατ’ οίκον περίθαλψη σε ψυχικά πάσχοντες

 Κατ’ οίκον περίθαλψη σε ψυχικά πάσχοντες θα παρέχει σύντοµα ο ∆ήµος Πύλου-Νέστορος και το αρµόδιο Τµήµα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πρόνοιας. 

Συγκεκριµένα, αυτό το διάστηµα η υπηρεσία βρίσκεται στη φάση της προετοιµασίας για την οργάνωση µιας Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, ενός καινοτόµου προγράµµατος στα πρότυπα λειτουργίας της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Καλαµάτας, που θα έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη ενός συστήµατος πρόληψης της υποτροπής της ψυχικής νόσου.

 

Πιο αναλυτικά, µέσω της έγκαιρης παρέµβασης και της διασφάλισης της συνέχειας στη θεραπεία σκοπεύει στην αποφυγή των εισαγωγών και νοσηλειών των ατόµων µε σοβαρές ψυχικές διαταραχές, συνδυάζοντας µεταξύ άλλων ψυχιατρική και φαρµακευτική παρακολούθηση. Στους στόχους του προγράµµατος συµπεριλαµβάνεται, επίσης, η στενή συνεργασία µε την οικογένεια, καθώς και η υποστήριξη των µελών της για την καλύτερη επικοινωνία µεταξύ τους και τη µείωση του άγχους τους. 

Οι παρεχόµενες υπηρεσίες ολοκληρωµένης κοινοτικής θεραπείας απευθύνονται σε ενηλίκους ψυχιατρικά πάσχοντες (18 ετών και άνω) και στις οικογένειές τους. 

Το πρόγραµµα θα στελεχώνεται από ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και επισκέπτρια υγείας και θα καλύπτει τις περιοχές του ∆ήµου Πύλου-Νέστορος, σε συνεργασία µε το Κέντρο Υγείας Πύλου. 

Όποιος πολίτης θέλει περισσότερες πληροφορίες ή νιώθει την ανάγκη να καταγραφεί στη λίστα των δυνητικά ωφελούµενων, µπορεί να επικοινωνήσει µε το Τµήµα Κοινωνικής Προστασίας του δήµου στο τηλ. 27233 60246. 

Ν.Κ.

* Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας υλοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου “Ανάπτυξη υπηρεσιών ολοκληρωµένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον”, το οποίο χρηµατοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραµµα της Περιφέρειας Πελοποννήσου µε συγχρηµατοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, µέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταµείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου