Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Τράβηξαν τα βλέµµατα οι µηχανές του “The Kings Riders Club”


Μηχανοκίνητη… απόβαση στη Μεσσηνία έκαναν 83 µέλη του “The Kings Riders Club” µαζί µε τους συνοδούς τους, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησής τους που για πρώτη φορά έγινε στην Καλαµάτα.

Συνολικά στη Μεσσηνία βρέθηκαν το περασµένο τριήµερο 150 άτοµα από 13 χώρες και συγκεκριµένα από Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο, Τουρκία, Σλοβακία, Τσεχία, Γερµανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ολλανδία και Αυστρία.

Η πολυπληθέστερη οµάδα ήταν αυτή των Ιταλών. Οι λάτρεις των εντυπωσιακών µηχανών επισκέφτηκαν την Παρασκευή το Ιερό Προσκύνηµα της Ζωοδόχου Πηγής στη Σγράπα και την Πλατεία Νέστορος και αργότερα συνάντησαν στο δηµαρχείο Πύλου – Νέστορος, τον δήµαρχο Παναγιώτη Καρβέλα, ο οποίος µεταξύ άλλων τους είπε.

“Σας αποκαλώ “φίλους”, γιατί έτσι σας θεωρούµε πλέον, Φίλους της Μεσσηνίας και δη της περιοχής µας, της Πυλίας. Η επίσκεψή σας, δίνει µια χαρούµενη νότα στην καθηµερινότητα της πόλης, σε µια περίοδο που όλοι το έχουµε πραγµατικά ανάγκη, µπροστά σε ένα χειµώνα που φοβόµαστε πως θα είναι απαιτητικός”. 

Επόµενος σταθµός το Σάββατο το πρωί ήταν η Ολυµπία όπου  επισκέφτηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους και έµειναν έκπληκτοι. 

Ακολούθησε το Σάββατο το βράδυ η εκδήλωση του ∆ήµου Καλαµάτας στην προκυµαία του λιµανιού και τα… καλλιστεία (βραβεύτηκαν 3 µοτοσικλέτες;) µε τους οικοδεσπότες να προσφέρουν τοπικά προϊόντα στους επισκέπτες, που ήταν κατενθουσιασµένοι.

Την Κυριακή το πρωί τα µέλη του κλαµπ επισκέφτηκαν το Μουσείο της πόλης και το ιστορικό κέντρο και στάθµευσαν τις µηχανές τους για αρκετή ώρα στην κεντρική πλατεία προκειµένου το κοινό να τις θαυµάσει. 

Να σηµειωθεί ότι µέλος του κλαµπ είναι και ο γνωστός Καλαµατιανός καρδιολόγος Χαράλαµπος Καρακύκλας, ο οποίος ήταν αυτός που πέτυχε να γίνει η ετήσια συνάντηση στη Μεσσηνία.

“Ηταν µια εκδήλωση στο πλαίσιο προβολής της περιοχής. Θέλουµε να προωθήσουµε τον τουρισµό. Και να κάνουµε πρεσβευτές όλες τους επισκέπτες.”, λέει στην “Ε” ο κ. Καρακύκλας που ελπίζει να ξαναγίνει τέτοια συνάντηση. Το ραντεβού για τη νέα χρονιά έχει δοθεί στην Κωνσταντινούπολη. 

Π.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου