Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ µειοδότρια για παράκαµψη Γιάλοβας

 Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ µε έκπτωση 26% κατέθεσε την καλύτερη οικονοµικά προσφορά για το σηµαντικό έργο παράκαµψης της Γιάλοβας, µε προϋπολογισµό 37.350.000 ευρώ και προαίρεση 3.150.000 ευρώ. Στο διαγωνισµό του υπουργείου Υποδοµών για το έργο υπήρξε µεγάλο ενδιαφέρον, καθώς κατατέθηκαν 8 προσφορές και δεύτερος µειοδότης ήταν η εταιρεία ΑΚΤΩΡ µε 18%. Οι άλλες 6 προσφορές ήταν από 17% µέχρι και 6%. 

Σύµφωνα µε το νόµο, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και να διαβεβαιώσει ότι µπορεί να υλοποιήσει το έργο µε την προτεινόµενη έκπτωση, καθώς είναι πάνω από το 10% του µέσου όρου των άλλων προσφορών.

 

Να υπενθυµίσουµε ότι ΙΝΤΡΑΚ και ΑΚΤΩΡ δύο από τις µεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στη χώρα, συνεργαζόµενες ως κοινοπραξία, έχουν αναλάβει την υλοποίηση του πιο σηµαντικού οδικού έργου της Μεσσηνίας, τον άξονα Καλαµάτα - Ριζόµυλος - Πύλος - Μεθώνη. 

Το έργο της παράκαµψης Γιάλοβας που θα πρέπει να εκτελεστεί µέσα σε προθεσµία 24 µηνών από την υπογραφή της σύµβασης µε τον ανάδοχο, αφορά στη βελτίωση τµήµατος µήκους 3,5 χλµ. της υφιστάµενης 9ης εθνικής οδού (Κυπαρισσία - Πύλος - Μεθώνη) και την κατασκευή νέου τµήµατος µήκους 4,2 χλµ. για την παράκαµψη του οικισµού. Στο αντικείµενο του έργου περιλαµβάνεται η κατασκευή αρτηρίας δίιχνης διατοµής µε πλάτος οδού 11 µ., µε ενιαίο οδόστρωµα και µήκος περίπου 7,7 χλµ. µε τα συνοδά της έργα (ισόπεδοι κυκλικοί κόµβοι, cut & cover, τεχνικά έργα γεφύρωσης ρεµάτων, έργα αντιστήριξης πρανών – οπλισµένων επιχωµάτων, άνω διάβαση υφιστάµενης οδού, ηλεκτροφωτισµός, διευθέτηση απορροής οµβρίων υδάτων κ.ά.). Ο κύριος του έργου µπορεί να ασκήσει δικαίωµα προαίρεσης για επιπλέον ποσό µέχρι 3.150.000 ευρώ. Το δικαίωµα µπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε εντός 18 µηνών από την υπογραφή της σύµβασης της εργολαβίας και θα αφορά στα εξής: Ισόπεδος κόµβος µορφής κυκλικής στη ΧΘ 1+100. Σύνολο του παράπλευρου δικτύου και κάθετες οδοί. ∆ιευθέτηση χειµάρρων (ρέµατα Ξερολάγκαδο, Γιανούζαγα και Ξεριά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου