Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕ∆ΡΙΟ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 1η Δεκεµβρίου ανάδοχος για Καλαµάτα - Μεθώνη

 Την 1η ∆εκεµβρίου αναµένεται να ανακηρυχθεί ο οριστικός ανάδοχος, το σχήµα ΑΚΤΩΡ - ΙΝΤΡΑΚΑΤ για το πιο σηµαντικό έργο της Μεσσηνίας, τον οδικό άξονα Καλαµάτα - Ριζόµυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Οι σχετικές διαδικασίες έχουν πάει πιο πίσω, σε σχέση µε το χρονοδιάγραµµα, αλλά αµέσως µετά την ανακήρυξη, µέσα στον ∆εκέµβριο η σύµβαση θα πάει για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκτιµάται ότι η σύµβαση του υπουργείου Υποδοµών µε τον ανάδοχο για την κατασκευή του έργου, πιθανότατα, θα υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2023. Η διάρκεια της σύµβασης της Σ∆ΙΤ θα είναι 360 µήνες (30 χρόνια), από τα οποία τα 4 είναι για την κατασκευή και τα άλλα 26 για τη συντήρηση. Το κόστος του έργου έχει εκτιµηθεί στα 312,23 εκ. ευρώ και η αποπληρωµή του θα γίνει µε πληρωµές διαθεσιµότητας ή άλλες τµηµατικές καταβολές, κατά την περίοδο λειτουργίας. 

Το έργο περιλαµβάνει: Τη βελτίωση και αναβάθµιση περίπου 20 χλµ. υφιστάµενων οδών. Την κατασκευή νέας αρτηρίας σε ένα µήκος περίπου 30 χλµ. Την προσαρµογή και βελτίωση 7 χλµ. κάθετου οδικού δικτύου. Την κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 40 χλµ., την κατασκευή 12 γεφυρών και πολλά συνοδευτικά τεχνικά έργα, όπως ισόπεδους κόµβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κ.α., καθώς και κατασκευή 15 χλµ. τοπικών οδών πρόσβασης. 

Ο οδικός άξονας Καλαµάτα - Ριζόµυλος - Πύλος - Μεθώνη έχει µήκος 49 χιλιοµέτρων και έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Υποδοµών ως τµήµα του δευτερεύοντος εθνικού δικτύου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου