Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Εγκριση ΜΠΕ για το «Navarino Blue» στη Βελίκα

 


Την άποψή τους για το αν η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή και λειτουργία του πεντάστερου «Navarino Blue» στην περιοχή της Βελίκας µπορεί να λάβει γνωµοδότηση έγκρισης, καλούνται να καταθέσουν οι δηµοτικοί σύµβουλοι Μεσσήνης στο ερχόµενο ∆ηµοτικό Συµβούλιο, που θα γίνει την προσεχή ∆ευτέρα.

Πρόκειται για τη λειτουργία από την ΤΕΜΕΣ ενός νέου ξενοδοχείου πέντε αστέρων, δυναµικότητας 487 κλινών στην θέση “Καρυά ή Βελίκα” του ∆ήµου Μεσσήνης, προϋπολογισµού 49,81 εκατ. ευρώ.

 

Σύµφωνα µε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων το ξενοδοχείο θα αναπτυχθεί σε έκταση 81.147,24 τ.µ. και θα αποτελείται από δύο διακριτές δοµικές ενότητες, καθώς και από τις απαραίτητες συνοδές εγκαταστάσεις ως εξής: 

- Ξενοδοχειακό συγκρότηµα (ανατολικό τµήµα) το οποίο θα περιλαµβάνει 107 δωµάτια µε συνολικά 220 κλίνες, κτήριο υποδοχής (Lobby Reception), Bar, εστιατόριο, υπαίθριο φούρνο, υπαίθριο κινηµατογράφο, βιβλιοθήκη, υπαίθριο γυµναστήριο, χώρο λατρείας, χώρο ευεξίας, πισίνα, κήπο βρώσιµων, κοινόχρηστους χώρους. 

- Ξενοδοχειακό συγκρότηµα (δυτικό τµήµα) το οποίο θα περιλαµβάνει 130 δωµάτια µε συνολικά 267 κλίνες, κτήριο υποδοχής (Lobby Reception), Bar, εστιατόριο, υπαίθριο φούρνο, υπαίθριο κινηµατογράφο, πισίνα, χώρο ευεξίας, κοινόχρηστους χώρους. 

- Κοινωφελείς και λειτουργικούς χώρους (κοινές εγκαταστάσεις), που θα περιλαµβάνουν χώρο στάθµευσης επισκεπτών και προσωπικού, χώρο συλλογής απορριµµάτων, καταστήµατα, εργαστήρια, αποθήκες (υλικών και τροφίµων, εξοπλισµού και εργαλείων επισκευής και συντήρησης, υλικών κήπου κ.λπ.), κτήριο φύλαξης και ελέγχου του συγκροτήµατος, κτήρια γραφείων και λειτουργικών υπηρεσιών, αποδυτήρια προσωπικού, πλυντήρια, δηµόσιες τουαλέτες, αθλητικούς χώρους (γήπεδα τένις, beach volley, skate bowl, water sports), χώρους ευεξίας (spa, yoga, γυµναστήριο), καθώς και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυµάτων (ΕΕΛ), δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης και πυρόσβεσης. 

ΣΕ ∆ΥΟ ΦΑΣΕΙΣ 

Αξίζει να σηµειωθεί ότι µπροστά από το ακίνητο βρίσκεται τµήµα παλαιού αιγιαλού, εµβαδού 8.851,37 τ.µ., για τα οποία υπάρχει πρόθεση εξαγοράς και ενσωµάτωσης στην υπό µελέτη ανάπτυξη. 

Η προτεινόµενη ανάπτυξη, σύµφωνα µε δηµοσίευµα του Capital,gr, θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις: Κατά την 1η φάση ανάπτυξης θα γίνει η κατασκευή του πεντάστερου ξενοδοχείου µε δυναµικότητα 487 κλίνες, εντός της έκτασης των 81.142,24 τ.µ. Κατά την 2η φάση ανάπτυξης θα γίνει εξαγορά του τµήµατος παλαιού αιγιαλού, έκτασης 8.851,37 τ.µ. µπροστά από το ακίνητο, προσάρτηση της έκτασης στην έκταση των 81.142,24 τ.µ. και αύξηση της δυναµικότητας της επένδυσης κατά 53 κλίνες (σε 540 από 487). 

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής της πρώτης φάσης εκτιµάται σε 30 µήνες. Η υλοποίηση του έργου εκτιµάται να είναι της τάξης των 49 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα εκτιµώνται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ ανά έτος. 

Η επένδυση εκτιµάται ότι θα συµβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά 0,3%. Φορέας του έργου είναι η εταιρεία «Βυζάντιο Αγροτική Τουριστική Εµπορική Μονοπρόσωπη Α.Ε.». 

Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου