Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ Ισχυρά σχήματα για αεροδρόμιο Καλαμάτας

 


Σήμερα στις 5 μ.μ. εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό παραχώρησης του Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Μέχρι τώρα έχει ακουστεί ότι ενδιαφέρονται η Γερμανική «Fraport AG» και η κοινοπραξία της «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ» με την ινδική «GMR» που κατασκευάζουν το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης.

Κανένας όμως δεν γνωρίζει αν θα συμμετέχει σε κάποιο επιχειρηματικό σχήμα η «ΤΕΜΕΣ Α.Ε» του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου καθώς μόνη της η επιχείρηση δεν μπορεί να διεκδικήσει το αεροδρόμιο αφού σύμφωνα με το κριτήριο τεχνικής ικανότητας που επισημαίνει η ιστοσελίδα newmoney.gr οι ενδιαφερόμενοι «πρέπει να έχουν λειτουργήσει τουλάχιστον έναν αερολιμένα για τέσσερα συναπτά έτη τα τελευταία οκτώ χρόνια, ενώ ο αερολιμένας πρέπει να έχει εξυπηρετήσει τουλάχιστον 4 εκατ. επιβάτες κατά τη διάρκεια της εν λόγω 4ετούς περιόδου». Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η «ΤΕΜΕΣ ΑΕ εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη μαρίνα της της Πύλου σε συνεργασία με την «D Marinas Hellas Μονοπρόσωπη Α.Ε» που σχετίζεται με το μεγάλο αμερικανικό fund CVC. 

Η Fraport Aktiengesellschaft ή απλούστερα Fraport AG είναι ανώνυμη εταιρεία που δραστηριοποιείται στα εναέρια μέσα μεταφοράς και εδρεύει στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Ιδρύθηκε το 1924 με την ονομασία Südwestdeutsche Luftverkehrs AG, ωστόσο είναι γνωστή παγκοσμίως ως Fraport από το 2001. Έχει υπό την κατοχή της το Διεθνές Αεροδρόμιο Φραγκφούρτης γι' αυτό φέρει και την ονομασία “Fraport & Frankfurt Airport” 

Η GMR Group είναι ένας ινδικός πολυεθνικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων με έδρα το Νέο Δελχί . Ο όμιλος ιδρύθηκε το 1978 από τον Grandhi Mallikarjuna Rao και εισήλθε στον χώρο ανάπτυξης των αεροδρομίων το 2003. Το χαρτοφυλάκιο αεροδρομίων του Ομίλου GMR περιλαμβάνει το πιο πολυσύχναστο Διεθνές Αεροδρόμιο του Δελχί της Ινδίας και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Hyderabad στην Ινδία και το Διεθνές Αεροδρόμιο Mactan Cebu στις Φιλιππίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου