Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Την πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε η Κορώνη

 


Την πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε χθες με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους πιστών, η Κορώνη. 

Το πρωί τελέστηκε η αρχιερατική θεία λειτουργία, στον πανηγυρίζοντα ναό που βρίσκεται στο κάστρο της Κορώνης κι έχει εντυπωσιακή θέα προς τη θάλασσα, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Πριν τις 10.30 ξεκίνησε η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους και στα γραφικά στενά της Κορώνης με τις σκάλες, στη διαδρομή κάστρου - παραλιακής ζώνης.

 

Με την ολοκλήρωση της λιτανείας ο μητροπολίτης τέλεσε τρισάγιο μπροστά από τις προτομές του του αείμνηστου μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη και του εθνομάρτυρα επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη. 

Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε η Παναγία Ελεήστρια να δίνει δύναμη, παρηγοριά και να βοηθάει τον κάθε άνθρωπο. Επεσήμανε ότι το προσκύνημα της Παναγίας Ελεήστριας δίνει υποτροφίες σε άπορα παιδιά για να σπουδάσουν και ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. του προσκυνήματος, το Μανιατάκειο Ιδρυμα και τους εν Αθήναις Κορωναίους για τις προσπάθειες και τη στήριξή τους. 

Τιμές απέδωσαν η Δημοτική Φιλαρμονική Πύλου - Νέστορος και η Αθηναγόρειος Φιλαρμονική της Κορώνης, ενώ την εικόνα της Παναγίας μετέφεραν άνδρες του Λιμενικού Σώματος. 

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Αννα Καλογεροπούλου, ο γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι βουλευτές κι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων. Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου