Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Από 1 ,4 εκ. έως 2 ,6 εκ. ευρώ οι πωλήσεις 3 2 βιλών στην Costa Navarino

 


Με τιµή από 1,4 εκ. ευρώ έως 2,6 εκ. ευρώ ξεκινούν οι πωλήσεις 32 βιλών του νέου οικιστικού project της ΤΕΜΕΣ στην Costa Navarino. Μελλοντικά θα κατασκευαστούν νέες πολυτελείς κατοικίες στο Navarino Blue, που βρίσκεται στον Ριζόµυλο, αλλά και το Navarino Hills, όπου έχουν ήδη δηµιουργηθεί νέες υποδοµές γκολφ. Σύµφωνα µε την ανακοίνωση της ΤΕΜΕΣ: «H νέα γειτονιά Valley Greens διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των κατοικιών Costa Navarino Residences και αναπτύσσεται εντός του Navarino Dunes, της πρώτης περιοχής ανάπτυξης της Costa Navarino.
 

Η νέα γειτονιά περιλαµβάνει κατοικίες τριών διαφορετικών τύπων, οι οποίες παραδίδονται «µε το κλειδί στο χέρι» (turn-key). Στη Valley Greens θα δηµιουργηθούν semidetached κατοικίες 2-3 υπνοδωµατίων επιφάνειας από 135 τ.µ. έως και 250 τ.µ. αντίστοιχα, καθώς και detached κατοικίες 4 υπνοδωµατίων επιφάνειας από 300 τ.µ., ενώ οι περισσότερες θα διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Όλες οι κατοικίες απολαµβάνουν ανεµπόδιστη θέα για πάντα, στους ελαιώνες και την πλούσια Μεσσηνιακή φύση αλλά και στο Ιόνιο Πέλαγος. Η πώλησή τους ξεκινά την τρέχουσα περίοδο, ενώ η κατασκευή τους προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2026. Σύµφωνα µε το µοντέλο αειφόρου ανάπτυξης της Costa Navarino, στο σχεδιασµό και την κατασκευή των κατοικιών θα εφαρµοστούν οι αρχές βιοκλιµατικής αρχιτεκτονικής που περιλαµβάνουν φυτεµένα δώµατα, συστήµατα αυτοµατισµού (έξυπνης κατοικίας/smart home) και συστήµατα εξοικονόµησης ενέργειας. Το σχεδιασµό της Valley Greens υπογράφουν τα αρχιτεκτονικά γραφεία «Kokkinou & Kourkoulas Architects» και «Zoumboulakis Architects». 

Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών επωφελούνται από µια σειρά ολοκληρωµένων υπηρεσιών διαχείρισης (property και facility management), και ενοικίασης, καθώς και προνοµιακή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino. Απολαµβάνουν ένα ευρύ φάσµα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αυθεντικών εµπειριών, χώρων γαστρονοµίας και ψυχαγωγίας, signature γήπεδα γκολφ και µια παραλία µήκους 1 χλµ., που δηµιουργούν µια µοναδική και ανέµελη εµπειρία διαβίωσης. Η εύκολη πρόσβαση όλο το χρόνο, η ασφάλεια µιας προστατευµένης περιοχής, καθώς και η χαµηλή δόµηση που εξασφαλίζει ιδιωτικότητα και άπλετο χώρο, είναι µερικά ακόµη από τα συστατικά που χαρακτηρίζουν τις Costa Navarino Residences. 

Η Valley Greens έρχεται να προστεθεί στις γειτονιές Sea Dunes, Olive Grove και Rolling Greens που περιλαµβάνουν custom αλλά και turn-key (εξατοµικευµένες και έτοιµες προς χρήση) κατοικίες. Με την ολοκλήρωση όλων των γειτονιών, η συνολική κάλυψη παραµένει στο 10% της έκτασης των 1.300 στρεµµάτων του Navarino Dunes, διασφαλίζοντας ότι το 90% παραµένει ακάλυπτο, µε κύρια χρήση το φυσικό ή το οργανωµένο πράσινο. 

Η νέα γειτονιά έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω την οικιστική πρόταση στην Costa Navarino ως έναν πρότυπο αειφόρο προορισµό για να ζει κάποιος εκεί, που υποστηρίζεται από ένα οικοσύστηµα δραστηριοτήτων, εµπειριών κι εγκαταστάσεων». 

Σύµφωνα µε την ιστοσελίδα powergame.gr: «Συνολικά, η ΤΕΜΕΣ έχει αναπτύξει περί τα 100 οικιστικά ακίνητα σε τρεις επιµέρους «γειτονιές» εντός του συγκροτήµατος Navarino Dunes. Επιπλέον, έχουν δηµιουργηθεί και διαµερίσµατα τύπου branded (µε την επωνυµία Westin) εντός του ξενοδοχείου Westin. Το επόµενο βήµα για την εταιρεία αναµένεται να είναι η ενεργότερη διαχείρισή τους, καθώς πλέον έχει δηµιουργηθεί η απαραίτητη «µάζα» για κάτι τέτοιο. Πολλοί ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται για την εκµετάλλευση των εξοχικών τους για κάποιες εβδοµάδες ή και µήνες τον χρόνο και η ΤΕΜΕΣ αναµένεται να εντάξει και αυτήν την υπηρεσία στο συνολικό «πακέτο» υπηρεσιών που παρέχει προς τους ιδιοκτήτες και περιλαµβάνει, καθαρισµό, συντήρηση, ασφάλεια και επισκευές των ακινήτων. Μέχρι σήµερα, το 50% των αγοραστών είναι Έλληνες και το υπόλοιπο 50% ξένοι. Ωστόσο, οι τελευταίοι είναι υπεύθυνοι για το 60% των επενδύσεων που έχουν γίνει για την αγορά ακινήτων στο συγκρότηµα, έναντι 40% των Ελλήνων. Μια από τις τάσεις που παρατηρούν τα στελέχη της ΤΕΜΕΣ είναι η επιθυµία όλο και περισσότερων ιδιοκτητών να περνούν περισσότερο χρόνο στα ακίνητά τους, συνδυάζοντας εργασία και διακοπές. 

Σε µεταγενέστερο στάδιο, η εταιρεία δροµολογεί νέες επενδύσεις και στα άλλα ακίνητα που διαθέτει στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου