Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Δημοπρατείται ανάπλαση παραλιακής ζώνης Πύλου

 


Το έργο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης από την οικία Τσικλητήρα έως το τουριστικό περίπτερο στην Πύλο, προϋπολογισμού 845.000 ευρώ, δημοπρατεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος. Η υποβολή των προσφορών λήγει αύριο 31η Αυγούστου.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”, έχει προθεσμία ολοκλήρωσης 12 μήνες, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

 

Η περιοχή επέμβασης εκτείνεται από το Δημαρχείο και την οικία Τσικλητήρα (στο ύψος του κεντρικού λιμενοβραχίονα) στα ανατολικά έως το δημοτικό άλσος με το παραθαλάσσιο δημοτικό ξενοδοχείο στα δυτικά και από την οδό Φιλελλήνων στα νότια έως τη δημοτική πλαζ και την ακτή του κόλπου του Ναβαρίνου στα βόρεια. Οσον αφορά τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη, “στον ανοικτό χώρο μπροστά από την οικία Τσικλητήρα που αποτελεί τμήμα της πλατείας Νέστορα, πραγματοποιείται η διασύνδεση και η αποκατάσταση της συνέχειας με το ήδη αναπλασμένο τμήμα της οδού Στ. Γεωργακοπούλου και πλατείας Νέστορα. Έτσι εφαρμόζονται οι κατάλληλες χαράξεις και χρήση ομοειδών υλικών. Γίνεται διευθέτηση της προσπέλασης στον κεντρικό λιμενοβραχίονα με διάκριση ραμπών πεζών και οχημάτων. Ανατολικά και δυτικά οι ράμπες πλαισιώνονται με χώρους πρασίνου με δένδρα και θάμνους. 

Δυτικότερα, διαμορφώνονται τρία ‘ρηχά’ επίπεδα με θέα προς τη θάλασσα και την Σφακτηρία που διασχίζονται από δίοδο έως το κρηπίδωμα. Καμπυλόμορφοι χαμηλοί πετρόκτιστοι τοιχίσκοι, ύψους 45 εκ., οριοθετούν τα επίπεδα και ‘εγγράφουν’ τέσσερις δενδροδόχους με δένδρα με αυξημένη κόμη, που προσφέρουν σκιασμό και δροσισμό. Έμπροσθεν της οικίας Τσικλητήρα διαμορφώνεται ευρύς χώρος στάσης πεζών”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου