Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Σύμβαση για κατασκευή κτηρίου Ειρηνοδικείου στην Πύλο

 


Η σύμβαση για το έργο ανέγερσης κτηρίου Ειρηνοδικείου στην Πύλο υπογράφηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, από τον διευθύνοντα σύμβουλο - Μεσσήνιο Θανάση Γιάνναρη και την ανάδοχη εταιρία “Κοντογιάννης - Κοσμόπουλος - Κουτσανδρίας Ο.Ε.” με διακριτικό τίτλο “4EngineeringElements”, παρουσία του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα.
 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.077.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί με έκπτωση 17,51%. 

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” και από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ), ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης με έγκριση πίστωσης και επιχορήγηση στις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”. 

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκε ακόμα ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρος του ΤΑΧΔΙΚ Πάνος Αλεξανδρής. 

Το κτήριο του Ειρηνοδικείου Πύλου θα αποτελείται από δύο ορόφους με πραγματοποιούμενη δόμηση 390 τ.μ. και θα περιλαμβάνει αίθουσα συνεδριάσεων Ειρηνοδικείου, γραφείο ειρηνοδίκη, γραφείο επιμελητή, αίθουσα αρχείου Ειρηνοδικείου και χώρους υγιεινής κοινού και προσωπικού. 

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Π. Καρβέλας παρατήρησε ότι “το νέο Ειρηνοδικείο Πύλου, ένα πάγιο αίτημα των πολιτών του δήμου μας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο εξαιρετικής σημασίας για την Πύλο, με το οποίο θα ενισχυθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες μας. Εργαζόμαστε καθημερινά με εντιμότητα και αποτελεσματικότητα για έναν δήμο που θα είναι παράδειγμα προς μίμηση. Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία ενός δήμου σύγχρονου, φιλικού προς τον πολίτη, αντάξιου των προσδοκιών όλων μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου