Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Αυξάνονται οι διεθνείς πτήσεις στο Αεροδρόμιο


Οι Σουηδοί ταξιδιώτες της νέας πτήσης της SAS από Στοκχόλμη ανοίγουν παράθυρο αισιοδοξίας για τη φετινή σεζόν στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», καθώς φέτος οι συνολικές θέσεις προγραμματισμένων διεθνών πτήσεων για το πρώτο τρίμηνο ξεπερνούν κατά 12,8% τις θέσεις του ίδιου περσινού χρονικού διαστήματος. 

 Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της εφαρμογής airdata-tracker του ΙΝΣΕΤΕ, το φετινό πρώτο τρίμηνο έχουν προγραμματιστεί στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» διεθνείς πτήσεις 4.722 θέσεων ενώ πέρσι ήταν προγραμματισμένες πτήσεις 4.188 θέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πανελλαδικά η αύξηση των προγραμματισμένων θέσεων αγγίζει 15,5%. Η μεγαλύτερη αύξηση 20,2% καταγράφεται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και ακολουθούν τα αεροδρόμια Αθηνών με αύξηση 17,2% και Θεσσαλονίκης με 13,2%. 

Υπενθυμίζουμε ότι και η φετινή σεζόν θα ξεκινήσει με πτήση της Aegean από Μόναχο την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. Στις 24 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις της SAS που θα συνδέουν την Καλαμάτα με τη Στοκχόλμη. 

Στις 9 Μαρτίου ξεκινούν τα δρομολόγια της Aegean από Κοπεγχάγη και στις 24 Μαρτίου οι πτήσεις της ίδιας εταιρείας από Ελσίνκι. Στις 15 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις Edelweiss Air από Ζυρίχη. 

Στην εσωτερική αγορά συνεχίζεται η σύνδεση με Θεσσαλονίκη, στις 4 Απριλίου ξεκινά η σύνδεση με Αθήνα και την 1η Ιουνίου η σύνδεση με Ηράκλειο. 

Αναλυτικά οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις τα πρώτα τρίμηνα του 2023 και του 2024 παρουσιάζονται στους πίνακες: 

Θ.Λ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου