Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Επετειακές εκδηλώσεις για το "Ρεσάλτο" της Κορώνης

 


Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το ιστορικό "Ρεσάλτο" της Κορώνης (1824-2024) θα λάβουν χώρα το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στην Κορώνη. Το Σάββατο θα γίνει η έναρξη έκθεσης κειμηλίων της Ελληνικής Επανάστασης από τη Συλλογή Σπύρου Κατσίρα στις 5 μ.μ. στην αίθουσα «Ταρσούλη» του Μανιατακείου Ιδρύματος στην Κορώνη.

Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση παραδοσιακών φορεσιών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνης, ξενάγηση για σχολεία και προβολή του Ντοκιμαντέρ παραγωγής του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης που αφορά το "Ρεσάλτο" ανά 1 ώρα (5 μ.μ.- 6 μ.μ.- 7 μ.μ.).

 

Η μέρα θα κλείσει με ξενάγηση για ενήλικες και προβολή του ντοκιμαντέρ "Ρεσάλτο" στις 8 μ.μ.. Την Κυριακή θα ανοίξει εκ νέου στις 10 π.μ. η έκθεση κειμηλίων και θα ακολουθήσουν μέχρι τις 2 μ.μ. ελεύθερες ξεναγήσεις και προβολή του προαναφερόμενου ντοκιμαντέρ. 

Στις 5 μ.μ. θα γίνει η τέλεση Τρισάγιου προ του Μνημείου των Πεσόντων εντός του Κάστρου, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων. Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μαργιάννη. 

Το πρόγραμμα θα κλείσει με κάθοδο πομπής με φανάρια στους δρόμους της Κορώνης με κατάληξη την Πλατεία Αγίου Δημητρίου όπου θα ακολουθήσει Χορευτική Απόδοση του Μελοποιημένου Μοιρολογιού που αφορά στο Ρεσάλτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου