Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Εκθεση τέχνης στη Navarino Agora

 


Εκθεση τέχνης με τίτλο «by way of», υπό την επιμέλεια του Μουσείου Ηλιόπουλου φιλοξενείται καθημερινά έως και την 7η Ιουλίου στη Navarino Agora. Η έκθεση συνδέει την ποικιλόμορφη τέχνη των PAVLOS, Μάρθας Δημητροπούλου, Διονύση Χριστοφιλογιάννη και Ηλία Χριστόπουλου, καλλιτεχνών που κατάγονται από την περιοχή της Μεσσηνίας. Η έκθεση εξερευνά ένα κοινό θέμα: τη δύναμη της τέχνης να υπερβαίνει τα φυσικά, χρονικά και εννοιολογικά όρια. 

Η διακριτή προσέγγιση κάθε καλλιτέχνη μέσα από το έργο τους προσκαλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι μέσω της μορφής και του υλικού, εμβαθύνοντας στις έννοιες της υπέρβασης, της εξέλιξης και της κυκλικής φύσης της ύπαρξης και της δημιουργικότητας.

 

Το «by way of» σημαίνει ταξίδι και διαδρομή, μια πορεία που ακολουθούν οι καλλιτέχνες κατά τη δημιουργική διαδικασία, η οποία είναι εξίσου σημαντική με τον τελικό προορισμό. Υπογραμμίζει την τέχνη ως μέσο μεταμόρφωσης και μετάβασης, έναν αγωγό μέσω του οποίου οι ιδέες και τα υλικά δεν παρουσιάζονται απλώς, αλλά μεταμορφώνονται βαθιά, καθοδηγώντας τον θεατή μέσα από διάφορες καταστάσεις κατανόησης και αντίληψης. 

Ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, τα έργα της έκθεσης εκτίθενται σε τέσσερις διαφορετικά σημεία της Navarino Agora, προσκαλώντας τους επισκέπτες να περπατήσουν και να βιώσουν τα έργα με ένα δυναμικό και συναρπαστικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου