Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο


 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εόρτασε χθες η Πύλος την πολιούχο της, Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται  η θαυματουργός εικόνα, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Νικηφόρου, του θεοφιλ. επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου και του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Ο μητροπολίτης Χαλκίδος κηρύσσοντας το θείο λόγο αναφέρθηκε στο ιστορικό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και τις ευεργεσίες της στο ανθρώπινο γένος, ομίλησε για τη θεολογία των εικόνων όπως αυτή διαφυλάσσεται στην παράδοση της Εκκλησίας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το μητροπολίτη Μεσσηνίας για την πρόσκλησή του να συμμετάσχουν και με τους άλλους αρχιερείς στην πανήγυρη.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και αναπέμφθηκε δέηση στο λιμάνι.

Ευχαριστώντας τους προσκεκλημένους αρχιερείς, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη να χαρίζει υγεία, να σκεπάζει όλο τον κόσμο, αλλά και να τον στηρίζει στις όποιες δοκιμασίες.

Μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλά σε όλο τον κόσμο: “Σήμερα η Πύλος γιορτάζει την πολιούχο και προστάτιδά της. Εύχομαι η χάρη της Παναγίας να μας δίνει φώτιση, κουράγιο και δύναμη στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Να έχουμε υγεία και να δημιουργήσουμε συναισθήματα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό αύριο”.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας Ηλ. Κωνσταντακόπουλος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων , των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλων τοπικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου