Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ Κατατέθηκαν δεσµευτικές προσφορές για Μηναγιώτικο

 Ανακοινώθηκε χθες η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δεσµευτικών προσφορών για το έργο “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηµατοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία Φράγµατος Μηναγιώτικου µέσω Σ∆ΙΤ”, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονοµίας και Οικονοµικών, Νίκο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ∆ιονύση Σταµενίτη και τον γενικό γραµµατέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδοµών ∆ηµήτρη Παπαγιαννίδη. 

Οι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.-INTRAKAT-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Τ.Ε. ΧΡ. ∆. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙ∆ΗΣ είναι οι εταιρίες που υπέβαλλαν, µέσω ΕΣΗ∆ΗΣ, τις δεσµευτικές τους προσφορές.

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ∆ηµήτρης Πτωχός χαρακτήρισε τη χθεσινή µέρα, Πέµπτη 26 Σεπτεµβρίου, “ηµέρα που σηµατοδοτεί µια σηµαντική πρόοδο για την Πελοπόννησο και ενισχύει την προσδοκία µας για µια πιο παραγωγική γεωργία”. 

Σύµφωνα µε ανακοίνωση της Περιφέρειας, το έργο αυτό, ενταγµένο στο πρόγραµµα Ύδωρ 2.0, αποτελεί κρίσιµη στρατηγική επένδυση για την περιοχή, καθώς θα συµβάλει στην άρδευση 35.000 στρεµµάτων στους ∆ήµους Πύλου - Νέστορος και Μεσσήνης, και θα δώσει νέα ώθηση στην τοπική οικονοµία. 

Ο περιφερειάρχης ∆. Πτωχός δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η σηµερινή µέρα σηµατοδοτεί µια σηµαντική πρόοδο για την περιοχή µας και ενισχύει την προσδοκία µας για µια πιο παραγωγική γεωργία. Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου µε την κυβέρνηση και τους αρµόδιους φορείς έχει επιταχύνει την εκτέλεση κρίσιµων παρεµβάσεων στον τοµέα της άρδευσης, προσφέροντας νέα προοπτική και επιλύοντας χρόνια προβλήµατα. Αυτό το έργο δεν είναι απλώς µια υποδοµή, αλλά µια στρατηγική επένδυση στο µέλλον της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, καθώς θα συµβάλει στην άρδευση 35.000 στρεµµάτων και θα ενισχύσει την τοπική οικονοµία. 

Με την ολοκλήρωσή του, διαµορφώνουµε ένα πιο ελπιδοφόρο µέλλον για την γεωργία και τους πολίτες µας, εξασφαλίζοντας ανάπτυξη και ευηµερία για τις επόµενες γενιές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου