Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Χορωδιακή μουσική στην Κορώνη

 Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κορώνης, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. στην Ελεήστρια, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στη χορωδιακή μουσική, όπου τρεις χορωδίες και συνολικά 60 χορωδοί θα ταξιδέψουν το κοινό μελωδικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών, καθώς και κλασικά, παραδοσιακά και εκκλησιαστικά έργα από την Ευρώπη και την Αμερική. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κορώνης φέτος περιλαμβάνει για πρώτη φορά χορωδιακό τραγούδι, με την ελπίδα να συμμετάσχουν χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο μέλλον.

 

"Η χορωδιακή μουσική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, με μεγάλη απήχηση και συμμετοχή μελών διαφόρων ηλικιών και μουσικών προτιμήσεων, που ενώνουν τις φωνές τους για να τραγουδήσουν ποιήματα αφιερωμένα στο Θείο, τις ρίζες μας, τη φιλία, τον έρωτα, την ομορφιά, τον νόστο και άλλα" σημειώνεται. 

Τη «Χορωδία Μυρτουντίων» διευθύνει η Λένα Σουρμελή, με τη συνοδεία στο πιάνο της Olena Fedko, ενώ τη Διεθνή Χορωδία «Allegri» και τη «Χορωδία Κορώνης» διευθύνει η Αγγελική Λαζάρου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 και 7 ευρώ, ενώ για άτομα κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο ticketservices.gr και στο κατάστημα “Αλντεμπαράν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου