Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Εκδηλώσεις με Γερουλάνου και Παπανικολάου στην Πύλο

 


Συνεχίστηκαν οι δράσεις του Navarino Challenge 2024 στο Δήμο Πύλου – Νέστορος με δύο σημαντικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. 

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην οικία Τσικλητήρα, όπου η εκπαιδευτικός και ιδρυτικό μέλος της Library 4 All, Ελένη Γερουλάνου, παρουσίασε αφήγηση βιβλίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και από το Γυμνάσιο και Λύκειο Πύλου. Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, καλωσόρισε την κα. Γερουλάνου και ενθάρρυνε τους μαθητές να συνεχίσουν την ανάγνωση βιβλίων. Η κα. Γερουλάνου ενημέρωσε το κοινό για την αξία της προσφοράς, τονίζοντας ότι η Library 4 All έχει προσφέρει πάνω από 1.015.000 βιβλία σε 410.000 μαθητές και 8.500 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε 8 παιδιατρικά νοσοκομεία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές δώρισαν από ένα βιβλίο σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ η εταιρεία ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ δεσμεύτηκε να προσφέρει τον ίδιο αριθμό καινούργιων βιβλίων για την υποστήριξη των σχολικών βιβλιοθηκών. Η εκδήλωση έκλεισε με τον δήμαρχο να προσφέρει αναμνηστική πυξίδα στην κα. Γερουλάνου, καθώς και στον Δημήτρη Παπανικολάου, διεθνή παλαίμαχο μπασκετμπολίστα που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, και στη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ για τη στήριξή της. Η δεύτερη εκδήλωση της ημέρας ήταν ομιλία του Δημήτρη Παπανικολάου στο Κλειστό Γήπεδο Πύλου. Ο Παπανικολάου, ο οποίος έχει διακριθεί ως παίκτης της Εθνικής Ελλάδας και έχει αγωνιστεί σε κορυφαίες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, μίλησε στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου για την ένταξη ατόμων με αυτισμό. Επισήμανε τη σημασία του συνδυασμού του αθλητισμού με την εκπαίδευση και προέτρεψε τους μαθητές να μην θαυμάζουν αθλητές μόνο για την τηλεοπτική τους παρουσία.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου τόνισε ότι «κανένας δεν πεθαίνει από τον αυτισμό, αλλά μόνο από τον αποκλεισμό», επισημαίνοντας τη σημασία της σωστής χρήσης γλώσσας και της αποφυγής προσβλητικών εκφράσεων σχετικά με τον αυτισμό και την αναπηρία. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας να επιτύχουν το μέγιστο δυνατό σε οποιοδήποτε τομέα είναι καλοί. Για τα παιδιά με αυτισμό, τόνισε ότι δεν πρέπει να τα βλέπουμε με οίκτο ούτε ως σούπερ ήρωες όταν επιτυγχάνουν. 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Παπανικολάου παρουσίασε το βιβλίο του «11:11 όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι» και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών, οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου