Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ Στην τρίτη φάση ανάπτυξης περνά η Costa Navarino

 


Φέτος είναι μια πολύ καλή χρονιά για όλους μας, αλλά είναι και μια σημαντική χρονιά για την Costa Navarino γιατί ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των επενδύσεων και θα μπούμε σιγά – σιγά και στην τρίτη». Αυτό τόνισε κάνοντας χθες απολογισμό της φετινής σεζόν, σε εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Ευγένιος Δενδρινός. Το νέο διευθύνοντα σύμβουλο, παρουσίασε μετά τη ξενάγηση στους χώρους του Mandarin Oriental Luxury Hotel, ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.
 

Στη συνέχεια ο κ. Δενδρινός οριοθέτησε τους μελλοντικούς στόχους λέγοντας: «Η Πελοπόννησος έχει ακόμα πολύ μεγάλη δυναμική, καθότι είναι από τις περιοχές που δεν έχουν αναπτυχθεί τόσο όσο άλλες περιοχές στην Ελλάδα. Κοινός μας στόχος για τη Μεσσηνία είναι προφανώς να αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας βιώσιμος πρότυπος και ποιοτικός προορισμός. Γιατί ακριβώς αυτό θέλουν οι κάτοικοι, είναι εκείνο που επιζητούν και οι επισκέπτες μας και βεβαίως αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν να φτιάξουν την περιοχή μας την παραθεριστική τους κατοικία”. 

Μιλώντας για τη φετινή σεζόν ο κ. Δενδρινός είπε ότι ήταν το 2024 ήταν μια θετική χρονιά για το τουρισμό, για την Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή αφού μεταξύ άλλων υπήρξε σημαντική αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας με αποτέλεσμα εν μέρει να καλυφθεί η μείωση του 2023. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ επεσήμανε ότι φέτος λειτούργησαν για πρώτη φορά και τα ξενοδοχεία της Costa Navarino, η κοινότητα των παραθεριστικών κατοικιών και η Navarino Agora. Ουσιαστικά λειτούργησε πλήρως το οικοσύστημα που δημιουργήθηκε από τις δυο πρώτες φάσεις της επένδυσης, είπε ο κ. Δενδρίνος και αμέσως μετά ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες της περιοχής για τη συνεργασία που υπάρχει στο συμβιωτικό μοντέλο ανάπτυξης της Μεσσηνίας 

Μιλώντας για τις μελλοντικές δυνατότητες ανάπτυξης ο κ. Δενδρινός αναφέρθηκε στις 136.000 φετινές αφίξεις του Αερολιμένα Καλαμάτας οι οποίες είναι υποπλασίες μικρών προορισμών όπως της Κεφαλλονιάς και του Άκτιου που κυμαίνονται μεταξύ 360.000 και 400.000 αφίξεων και φυσικά δεν μπορούν να συγκριθούν με τις 3,5 εκατ αφίξεις του Αεροδρομίου του Ηρακλείου. 

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 

«Για να προχωρήσουμε μπροστά, και πάντα στηριζόμενοι στα βήματα που έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα χρειάζονται περισσότερες ποιοτικές επενδύσεις στη Μεσσηνία τόσο σε ξενοδοχειακές υποδομές αλλά και άλλες εγκαταστάσεις, - δρόμοι, αεροδρόμια και μαρίνες- οι οποίες θα βελτιώσουν καταρχάς τη ζωή των κατοίκων και ταυτόχρονα θα επιτρέψουν τη συνδεσιμότητα και τη λειτουργία του προορισμού» είπε ο κ. Δενδρινός 

Μιλώντας για το αεροδρόμιο ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ είπε ότι εκτός από τον τουρισμό προσφέρει και στον πολιτισμό γιατί όποιος ταξιδεύει στο εξωτερικό μπορεί να δει νέα πράγματα, να φέρει καινούργιες ιδέες και να τις εφαρμόσεις στην περιοχή. 

Ο κ. Δενδρίνος είπε ότι ο καινούργιος δρόμος που θα συνδέσει την Καλαμάτα με τη Δυτική Πελοπόννησο θα έχει καταρχάς πολύ μεγάλα οφέλη για τους ίδιους κατοίκους θα διαμένουν στην Καλαμάτα και θα μεταβαίνουν πολύ πιο εύκολα και ασφαλώς στη Δυτική Πελοπόννησο να εργαστούν. Αλλά και ανάποδα επισκέπτες της Δυτικής Πελοποννήσου θα επισκέπτονται πολύ πιο εύκολα την Καλαμάτα για τις εμπειρίες που προσφέρει η πόλη. 

Στη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ αναφέρθηκε στη συμμετοχή του επιχειρηματικού ομίλου στα επενδυτικά σχήματα που θα αξιοποιήσουν τη μαρίνα της Πύλου και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τονίζοντας ότι έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για τη προσέλκυση πρωτοπόρων επιχειρήσεων όπως η   D-Marin στις μαρίνες και η Fraport στα αεροδρόμια. 

Μιλώντας για την προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής σεζόν ο κ. Δενδρινός επεσήμανε το ρόλο που διαδραματίζουν τα γήπεδα του γκολφ και ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ανοίγει πρώτο και κλείνει τελευταίο. 

Για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο οινοτουρισμός, και τις ποιοτικές πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, ο κ. Δενδρινός είπε ότι αφενός βοηθούν σε μεγάλο ποσοστό να διευρυνθεί η περίοδος και ταυτόχρονα δημιουργούν και ένα περιβάλλον που προσελκύει ανθρώπους για να φτιάξουνε τις παραθεριστικές τους κατοικίες.

«Και οι άνθρωποι που αγοράζουν παραθεριστικές κατοικίες έχουν ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στην περιοχή, διότι οι ίδιοι, οι φίλοι τους, οι οικογένειές τους έρχονται επαναλαμβανόμενα μέσα στο χρόνο, άρα έχουν ανάγκες συνδεσιμότητας, δημιουργούνε και γεμίζουν τις πτήσεις μας, αλλά προσφέρουν και επενδύουν περισσότερο στην περιοχή μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ 

“Xαιρόμαστε ιδιαίτερα διότι οι προσπάθειες όλων μας, όλης της περιοχής, των ανθρώπων, των εργατών μας και της Costa Navarino έχουν τοποθετήσει τη Μεσσηνία στο επίκεντρο της δημοσιότητας.” είπε ο κ. Δενδρινός προσθέτοντας ότι μεταξύ άλλων η New York Post, το CNN, το Forbes, οι Τimes, η Telegraf, η Figaro και το Cosmoplitan έγραψαν για το τουριστικό προορισμό της Μεσσηνίας . Ενδεικτικά είπε ο κ. Δενδρινός, το CNN έγραψε πως η κάποτε γνωστή κυρίως για τις ελιές Καλαμών, τους αρχαίους ναούς και τη θρυλική Ναυμαχία, η Μεσσηνία έχει γίνει ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου