Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ PROTOTHEMA.GR Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας πιθανός διάδοχος του Ιερώνυμου

 


Στα σενάρια διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμο εμπλέκει το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο ρεπορτάζ της protothema.gr. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εκτός του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, πιθανοί διάδοχοι είναι ο 71χρονος μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, Δωρόθεος, ο 67χρονος μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος και ο 66χρονος μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.
 

Για το μητροπολίτη Μεσσηνίας το ρεπορτάζ αναφέρει: “... ο 63χρονος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ήταν εκείνος που τήρησε πιο σκληρή στάση απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τελικά στη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ο Μεσσηνίας είχε εκλεγεί Μητροπολίτης σε ηλικία 46 ετών, ήταν από τους νεότερους τότε στην Ιεραρχία και είναι από τους τελευταίους, αν όχι ο τελευταίος ιεράρχης που εξελέγη επί μακαριστού Χριστόδουλου. Ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φοιτητών του στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας, έδειξε από νωρίς ότι θα διεκδικούσε ευρύτερο ρόλο στις τάξεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Λέγεται ότι έχει άριστες σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε ευνοήσει την εκλογή του. Αλώστε, στη Μεσσηνία ο κ. Σαμαράς έχει διαχρονικά λόγο. Η στάση του κ. Χρυσόστομου στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών τον ευνόησε, αφού ένα πιο συντηρητικό κομμάτι της Ιεραρχίας άκουσε αυτά που δεν έλεγε η κεφαλή της Εκκλησίας εκείνη την περίοδο. Με έναν τρόπο πάντως, που δεν είναι ασυνήθιστος στα εκκλησιαστικά δρώμενα, τα όσα έλεγε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έφερναν «ισορροπία» στο πλοίο της Εκκλησίας και καταλάγιαζαν αντιδράσεις μητροπολιτών που υποστήριζαν ακόμη και λαοσυνάξεις, πράγμα που πρακτικά εμπόδισε με τη στάση του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Ο κ. Χρυσόστομος είχε υποστηρίξει ότι με τον νόμο τινάζεται στον αέρα ο πυρήνας της ελληνικής οικογένειας και είχε εμφανιστεί λάβρος για το ζήτημα της τεκνοθεσίας. «Οταν η οικογένεια είναι δεδομένο ότι είναι μάνα και πατέρας, ποιο πρότυπο γονεϊκό θα έχει το παιδί που θα μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον ομόφυλο; Οχι μόνο στον καθορισμό και τη λειτουργικότητα του βιολογικού φύλου του, αλλά και ως προς τη συμπεριφορά του. Δεν είναι μια φυσιολογική εξέλιξη και ανάπτυξη αυτού του παιδιού», είχε πει.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου