Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Σύσκεψη για την εικονική αναπαράσταση της ναυμαχίας του Ναυαρίνου


Σύσκεψη για τη δημιουργία Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στη Νομαρχία Μεσσηνίας. Συμμετείχαν ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΤΕ.ΜΕΣ. και τεχνικός διευθυντής Νικόλαος Κατσικερός και ο συνεργάτης του Δημήτρης Λάρδας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προώθηση της δημιουργίας του Κέντρου και την πορεία εξέλιξης των εργασιών του. Οπως ανακοινώθηκε, το έργο με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ από την πλευρά της Νομαρχίας και το μόνο που εκκρεμεί είναι η δημοπράτησή του. Διαδικασία που θα ξεκινήσει, αφού πρώτα εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης από την Περιφέρεια.
Επιπλέον στη σύσκεψη συζητήθηκαν η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και οι τυχόν επισκευές που θα χρειαστούν τα κτήρια των σφαγείων, προκειμένου να στεγαστεί η ψηφιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Επίσης, έγινε συζήτηση για τη δημιουργία μουσείου με σχετικό αντικείμενο. Οι επισκευές και η διαμόρφωση των κτηρίων και του μουσείου θα πραγματοποιηθούν με την βοήθεια της εταιρείας ΤΕ.ΜΕΣ. του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.
Το Κέντρο Εικονικής Αναπαράστασης θα λειτουργήσει στο κτήριο των δημοτικών σφαγείων επί της εθνικής οδού Πύργου - Μεθώνης. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο φορέας χρηματοδότησης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας είναι ο φορέας πρότασης, υλοποίησης και επίβλεψης του έργου και ο Δήμος Πύλου είναι ο φορέας λειτουργίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου