Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Οργασμός οδικών έργων στην Πελοπόννησο


Σε τροχιά υλοποίησης οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι στην Πελοπόννησο καθώς η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση για την κατασκευή της Νότιας Ιόνιας (Ελευσίνα-Πάτρα-Τσακώνα) και το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2008 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 42 μήνες μέχρι τον Πύργο και 70 μήνες μέχρι την Τσακώνα. Υπέρ της σύμβασης τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ ενώ την καταψήφισαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα προχωρούν εντατικά οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης καθώς η τρύπα στη δεύτερη σήραγγα του Αρτεμισίου και στο ρεύμα προς Αθήνα έχει ξεπεράσει τα 100 μέτρα. Στο Νεοχώριο η σήραγγα προς την Αθήνα έχει προχωρήσει στα 35 περίπου μέτρα και σύντομα αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την διάνοιξη του δεύτερου κλάδου της (ρεύμα προς Τρίπολη).
Πρέπει να σημειωθεί μάλιστα ότι οι εργασίες αυτές γίνονται χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης, καθώς εκκρεμεί η σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι αρμόδιοι παράγοντες διαβεβαιώνουν ότι το ζήτημα είναι τυπικό και επίκειται το “πράσινο φως”. Η κατασκευάστρια εταιρεία διαθέτοντας τεχνογνωσία, μέσα και προσωπικό από ανάλογα έργα που έχει εκτελέσει στη χώρα μας, προχωρεί στις εργασίες προκειμένου να κερδίσει χρόνο στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου