Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

ΒΕΡΓΑ – ΠΥΛΟΣ 2-3

Επέστρεψε στις επιτυχίες με «δράστη» τον Φώτη Διακουμή
ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ, ΟΜΩΣ Ο ΔΙΑΚΟΥΜΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΦΟΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΖΑΓΚΟΥ

Του Νίκου Μπαλόπουλου
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Τσικλητήρα Πύλου, ο οποίος, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, επικράτησε μέσα στο γήπεδο του Στρατοπέδου της Βέργας με σκορ 3-2, αποτέλεσμα το οποίο φέρνει την ομάδα του κ. Ζάγκου ακόμη πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα της α΄ κατηγορίας. Στον αντίποδα, διατηρεί στην ουρά της βαθμολογίας, μειώνοντας όμως κατά πολύ τις πιθανότητες παραμονής της, τη Βέργα.
Το χθεσινό ματς είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτη Διακουμή, καθώς ο 25χρονος επιθετικός της Πύλου πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του, αλλά, το κυριότερο, ήταν κινητικός, δραστήριος και επικίνδυνος για την εστία της Βέργας. Εκείνος, πάντως, που χάρισε τους τρεις βαθμούς, πετυχαίνοντας το τρίτο και νικητήριο γκολ της Πύλου ήταν ο Γιώργος Κουφός, με ένα φοβερό σουτ από τα 30 μέτρα, δέκα περίπου λεπτά πριν το τέλος.
Όσον αφορά στη συνολική εικόνα του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι του Κώστα Λαμπρόπουλου προσπάθησαν, έδειξαν μεγάλο πάθος και επιδίωξαν τη νίκη που θα τους διατηρούσε για τα καλά ζωντανούς, όμως πλήρωσαν τις λιγοστές λύσεις, τα λάθη στην άμυνα και, ίσως, την αστοχία τους. Πάντως, το ματς ήταν αρκετά όμορφο με πολλές φάσεις, και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται μάλλον δίκαιο, μολονότι οι γηπεδούχοι ενδεχομένως να δικαιούνταν κάτι περισσότερο με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.
Αξίζει να τονιστεί ότι η ομάδα της Βέργας διαμαρτύρεται αρκετά έντονα για το πέναλτι με το οποίο η Πύλος έφτασε στην ισοφάριση στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, και για το οποίο ο κ. Λαμπρόπουλος είχε έντονη συνομιλία μετά το τέλος του πρώτου μέρους με το διαιτητή κ. Κωνσταντινέα.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
2΄ σέντρα του Λυμπερόπουλου από δεξιά, ο Διακουμής έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε όμως άουτ
4΄ σουτ του Λακριντή έδιωξε σε κόρνερ ο Μπρούμας
9΄ λάθος των αμυντικών της Πύλου, που έδωσε την ευκαιρία στον Παναγιωτέα να πιάσει το μακρινό ψιλοκρεμαστό σουτ, όμως ο Σταθάς έδιωξε σε κόρνερ
11΄ κεραυνός του Καρδάση από τα 30 μέτρα υποχρέωσε τον Σταθά σε εντυπωσιακή επέμβαση
21΄ ο Διακουμής έβγαλε μόνο τον Δούνια, αυτός καθυστέρησε, με αποτέλεσμα το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής να περάσει ψηλά άουτ.
28΄ φοβερό σουτ του Νίκου Κορδελάκου έγλυψε το αριστερό κάθετο δοκάρι
35΄ εξαιρετική ασίστ του Παναγιωτέα για τον Γιανούση, που με συρτό πλασέ από πλάγια θέση νίκησε τον Σταθά και έκανε το 1-0.
44΄ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιανούση, υποχρέωσε τον Σταθά να διώξει δύσκολα μπροστά από τον Κερδελάκο.
45΄+ λάθος γύρισμα του Ντανταβασίλη για τον Μπρούμα, ο Διακουμής μπήκε στη φάση, πριν όμως γίνει απειλητικός για την εστία της Βέργας βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ντανταβασίλη. Ο κ. Κωνσταντινέας έδωσε το πέναλτι, με το οποίο ο Διακουμής έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Ο πάγκος της Βέργας διαμαρτυρήθηκε έντονα θεωρώντας ότι δεν ήταν πέναλτι, ενώ κάποιες διαμαρτυρίες υπήρξαν και από τους φιλοξενούμενους, που ζήτησαν την κίτρινη κάρτα στον Ντανταβασίλη, ο οποίος είχε ήδη μία από την αρχή του αγώνα.
53΄ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντανταβασίλη, από πλάγια θέση και αριστερά, έστειλε την μπάλα στο αριστερό γάμα του Σταθά, διαμορφώνοντας το 2-1. Ακολούθησαν έξαλλα πανηγύρια, με αποτέλεσμα ο κ. Κωνσταντινέας να αποβάλει τον τεχνικό της Βέργας Κώστα Λαμπρόπουλο από τον πάγκο, μια απόφαση που επίσης αμφισβητήθηκε έντονα.
58΄ ασίστ του Διακουμή για τον Λίγκρη, το σουτ του τελευταίου έδιωξε ο Μπρούμας.
76΄ οι επιθετικοί της Πύλου άλλαξαν ρόλο, όμως ο Διακουμής ήταν εύστοχος και με πλασέ από κοντά πέτυχε το 2-2.
80΄ οι αμυντικοί της Βέργας απομάκρυναν, όμως ο Κουφός με ευθύβολο ψιλοκρεμαστό σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπρούμα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3 αφού τίποτα δεν άλλαξε στο τέλος.
Οι πανηγυρισμοί των φιλοξενουμένων και των λίγων φίλων τους ήταν έντονοι και δικαίως, καθώς η νίκη ήρθε με πολλή προσπάθεια και κούραση.
ΒΕΡΓΑ: Μπρούμας, Κάππος, Τσαλίκογλου, Κορδελάκος, Ντανταβασίλης, Καρδάσης, Δωδέκατος, Γιαννούση (82΄ Αθανασάκης), Φιλανδριανός, Βραχάτης (79΄ λ.τρ. Γιουτζίν) Παναγιωτέας (75΄ Ματσούκας).
ΠΥΛΟΣ: Σταθάς, Κουφός, Ν. Διαμαντόπουλος (46΄ Λύγκρης), Β. Διαμαντόπουλος, Μαραγκός, Δούνιας, Γουρνάς (66΄ Δ. Κατσίγιαννης), Λυμπερόπουλος, Καλδής (72΄ Κατσούλης), Λακριντής, Διακουμής.
"ΘΑΡΡΟΣ" 13/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου