Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Καταγγελίες για το αποτέλεσμα εκλογής συνέδρων του ΠΑΣΟΚ στην Πύλο

Φούντωσε για τα καλά η εσωκομματική διένεξη στην Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στην Πύλο σχετικά με τις ενστάσεις δύο μελών του κόμματος, ενός μέλους της εφορευτικής επιτροπής και της Β‘ γραμματέως της οργάνωσης. Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι ενστάσεις που έκαναν ο Παναγιώτης Μπαλαφούτης μέλος της εφορευτικής επιτροπής και η Ευσταθία Καλύβα υποψήφια σύνεδρος και Β‘ γραμματέας της οργάνωσης Πύλου.
Οι ενστάσεις έχουν ως ακολούθως: Η Ευσταθία Καλύβα ζητά την ακύρωση των εκλογών της δημοτικής οργάνωσης Πύλου γιατί:
1) Ο γραμματέας της οργάνωσης Ηλίας Κανάκης συνελήφθη επ‘ αυτοφώρω από το μέλος της εφορευτικής επιτροπής Παναγιώτη Μπαλαφούτη να υπογράφει για λογαριασμό άλλου μέλους του κινήματος.
2) Από τις 9 π.μ. ευρέθησαν στην κάλπη 15 ψηφοδέλτια χωρίς μέχρι εκείνη την ώρα να έχουν προσέλθει για να ψηφίσουν τα 15 μέλη που φέρονται να υπογράφουν στην κατάσταση ως ψηφίσαντες.
Συνεχίζοντας στην ένστασή της η Ε. Καλύβα αναφέρει γραπτώς: «Σύντροφοι, είναι φανερό ότι τέτοιες διαδικασίες νόθευσης του αποτελέσματος που δυστυχώς δεν γίνονται για πρώτη φορά στη δημοτική μας οργάνωση, προσβάλλουν το κίνημα και υπονομεύουν την ηγεσία του. Ζητώ την άμεση παρέμβασή σας για ακύρωση των εκλογών και αποκατάσταση της δημοκρατικής ευπρέπειας με την επανάληψή τους». Σημειώνει επίσης: «Παρότι αρχικά είχε αποφασιστεί οι ψηφοφόροι να προσέρχονται στις κάλπες και να ψηφίζουν δίνοντας αντίτιμο σύμφωνα με την εργασία και βάσει της καταστάσεως που τηρείται, πέραν τούτου και μετά από ενημέρωσή μου η κατάσταση αυτή άλλαξε και θα έπρεπε όλοι οι ψηφοφόροι μετά την ψήφο τους να δίδουν το συμβολικό αντίτιμο των 2 ευρώ. Παρόλα αυτά όμως ο κ. Ηλίας Κανάκης αφού ενημερώθηκε προφορικά γι‘ αυτή την εξέλιξη, συνέχιζε να εισπράττει από τους ψηφοφόρους το αντίτιμο σύμφωνα με την πρώτη κατάσταση η οποία βέβαια είχε ήδη ακυρωθεί».
Η ένσταση του Παναγιώτη Μπαλαφούτη επίσης κατά του αποτελέσματος έχει ως ακολούθως: «Στις 09.00 λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης (επίσκεψη σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μεσσηνίας στην Πύλο) -να σημειωθεί ότι ο Παν. Μπαλαφούτης είναι αντιδήμαρχος- και κατόπιν συνεννόησης με τα υπόλοιπα παρόντα μέλη της εφορευτικής επιτροπής εξήλθα από το εκλογικό τμήμα για την υποδοχή του σεβασμιωτάτου. Στις 09.20 και ενώ ευρισκόμουν στην εκκλησία δέχτηκα τηλεφώνημα από την υποψήφια και Β‘ γραμματέα της Οργ. Πύλου κ. Ευσταθία Καλύβα πως στις 09.10 που προσήλθε στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει εντός της κάλπης ευρίσκοντο τουλάχιστον 15 φάκελοι αλλά μόνο ένας ψηφοφόρος. Κατά την αποχώρησή μου στις 09.00 ευρισκόταν εντός της κάλπης μόνο ένας φάκελος. Εκτιμώ πως μέσα στο χρονικό διάστημα των 10 λεπτών δεν είναι δυνατόν να ψήφισαν τόσα μέλη αφού στις 09.00 γύρω από το εκλογικό τμήμα συνάντησα να προσέρχεται να ψηφίσει μόνο ένα μέλος. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και περί ώρα 10.45 ερχόμενος στο εκλογικό τμήμα διαπίστωσα με τα μάτια μου πως ο γραμματέας της οργάνωσης και μέλος της εφορευτικής επιτροπής κ. Ηλίας Κανάκης υπέγραφε στον εκλογικό κατάλογο, όχι για λογαριασμό του αλλά για κάποιο άλλο μέλος. Σε ερώτησή μου για ποιον υπογράφει μου απάντησε πως υπέγραφε για λογαριασμό άλλου μέλους της εφορευτικής επιτροπής. Αυτό το θεωρώ ψεύδος διότι μου ανέφερε πως η εφορευτική επιτροπή είχε ψηφίσει μετά την αποχώρησή μου από το εκλογικό τμήμα και μεταξύ διαστήματος 09.00-09.10. Ο φάκελος εντός του οποίου τοποθετήθηκε ψηφοδέλτιο ερρίφθη εντός της κάλπης. Καταγγέλλω το παραπάνω και ζητώ την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος της οργάνωσης Πύλου. Παρακαλώ όπως καταχωρίσετε το παρόν στα πρακτικά». Σημειώνεται ότι η ένσταση του Παν. Μπαλαφούτη απευθύνεται προς την επιτροπή καταστατικού και πιστοποίησης ενώ της Ευστ. Καλύβα προς την εφορευτική επιτροπή Πύλου. Τέλος αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι μετά από τόσες μέρες η Ευσταθία Καλύβα περιμένοντας τα αποτελέσματα της ένστασής της και αφού προηγουμένως υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ της είχε αναφέρει ότι οι ενστάσεις της Πύλου θα εξετασθούν τελευταίες γιατί είχαν προηγηθεί οι ενστάσεις στη Θεσσαλονίκη, τηλεφωνώντας η ίδια στο ΠΑΣΟΚ της Αθήνας και μιλώντας με την Μαρία Κυριακοπούλου υπεύθυνη μάλλον για να ενημερώνει, της ανακοίνωσε ότι οι ενστάσεις της Πύλου απορρίφθηκαν αλλά το ζήτημα θα εξεταστεί.
Κι εδώ τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα: Το ΠΑΣΟΚ θα πάει στο συνέδριό του με τέτοιες διαδικασίες και προσδοκίες για την επανίδρυσή του; Ποιες ενστάσεις εξετάζει το ΠΑΣΟΚ της Αθήνας, όταν οι καταγγελίες είναι σοβαρότατες; Εκείνες που κάποιος από την εφορευτική επιτροπή βουτάει την κάλπη στον ώμο και την πάει σπίτι του;
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 07/03/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου