Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Οι πρώτοι τουρίστες σε ένα χρόνο στην ΠΟΤΑ Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Αχ. Κωνσταντακόπουλου


Το 2009 η “Costa Navarino”, ο νέος πολυτελής προορισμός που δημιουργείται στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Μεσσηνίας, θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τους πρώτους του τουρίστες. Αυτό δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΤΕΜΕΣ,
Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους αθηναϊκών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο κ. Κωνσταντακόπουλος είπε ότι μετά την αποπεράτωση του έργου, στα τουριστικά συγκροτήματα θα εργαστούν περισσότερα από 1.500 άτομα - ενώ στόχος παραμένει η 12μηνη λειτουργία των μονάδων. Σήμερα απασχολούνται πάνω από 2.500 εργαζόμενοι για την υλοποίηση της επένδυσης, συμπλήρωσε. Μιλώντας για τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος, ο κ. Κωνσταντακόπουλος μεταξύ άλλων είπε ότι πάνω απο 4.500 ελιές μεταφυτεύτηκαν εντός της ιδιόκτητης επιφάνειας, ενώ πρωτοποριακές μέθοδοι εφαρμόστηκαν στα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Σε ό,τι αφορά τη χρήση του νερού, η εταιρεία πιέζει προς την κατεύθυνση της χρήσης του ανακυκλώμενου νερού για αρδευτικούς σκοπούς.
Ηδη πραγματοποιεί μελέτη, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, για την ποιότητα και διαχείριση του νερού στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) αναφέρει την είδηση ως εξής: Στην τελική ευθεία της υλοποίησης βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις ελληνικών κεφαλαίων, ύψους 550 εκατ. ευρώ, στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας. Πρόκειται για την επένδυση “Costa Navarino” της εταιρίας ΤΕΜΕΣ του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, η οποία, όπως ανέφερε σήμερα (σ.σ. χθες) ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, το 2009 θα είναι σε θέσει να υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες.
Η “Costa Navarino” είναι ένας νέος πολυτελής προορισμός στην Μεσόγειο, σε μια έκταση 10.000 στρεμμάτων. Είναι μια καταπράσινη περιοχή με λόφους και βουνά, που πλαισιώνεται
από προστατευμένους κολπίσκους, μαγευτικές παραλίες και κοιλάδες με ελαιόδεντρα και αμπελώνες. Το συγκρότημα “Navarino Dunes” αναπτύσσεται σε μία περιοχή έκτασης 1.300 στρεμμάτων με παραθαλάσσια πρόσοψη ενός χιλιομέτρου αμμώδους παραλίας στο Ιόνιο Πέλαγος. Τα δύο resort hotels στο “Navarino Dunes” (“Romanos Navarino Dunes Resort, The Luxury Collection” και “Westin Navarino Dunes Resort”) που θα είναι διαμορφωμένα σε συγκροτήματα με βίλες, βρίσκονται κοντά στις πόλεις της Πύλου, Χώρας και Γαργαλιάνων, περίπου μισή ώρα από το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας και με οδική πρόσβαση από την Αθήνα.
Το “Romanos Navarino Dunes Resort, The Luxury Collection” θα περιλαμβάνει 321 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με 142 ιδιωτικές πισίνες, καθώς και πολλές κοινόχρηστες πισίνες. Το “Westin Navarino Dunes Resort” θα διαθέτει 445 δωμάτια πολυτελείας και σουίτες με 123 ιδιωτικές πισίνες, καθώς και πολλές κοινόχρηστες πισίνες.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 08/04/2008

1 σχόλιο: