Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Eίδηση “φούσκα” για τη Γιάλοβα

image

• Οι εμπειρογνώμονες που ήλθαν στη Γιάλοβα και πήραν δείγμα από τ’ αμπάρια του βαποριού ήταν η κ. Ειρήνη Μεϊμετέα αναπλ. διευθύντρια Γενικού Χημείου του Κράτους, ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος από τη Διεύθυνση Υγιεινής, ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος από την Διεύθυνση Ανάπτυξης, ο Παναγιώτης Καραλής από το Τμήμα Αλιείας και ο Παναγιώτης Πυλιώτης από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

image image

Εάν δεν βγούνε τα αποτελέσματα της ανάλυσης του φορτίου στο σαπιοκάραβο που βρίσκεται για χρόνια στο γιαλό του όρμου του Ναβαρίνου, πρέπει να ’μαστε συγκρατημένοι σε εκτιμήσεις. Εάν πρόκειται για χημικές ουσίες που μόλυναν ή και μολύνουν τη θάλασσα, ο όρμος πράγματι έκρυβε μία βόμβα όπως δημοσιογραφικά αναφέρθηκε. Εάν τ’ αποτελέσματα αποδείξουν ότι πρόκειται για ακίνδυνο υλικό θα πρέπει οι δημοσιογράφοι που “τίναξαν“ στον αέρα την είδηση και έγινε θέμα στο τηλεοπτικό κρατικό κανάλι ΕΤ2, καθώς και στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm”, αλλά και οι τοπικοί Καλαματιανοί δημοσιογράφοι, να αφήσουν τις πένες τους στα γραφεία τους και ν’ αλλάξουν δουλειά. Οι τηλεοπτικοί τοιούτοι ν’ αποσυρθούν. Μέχρι τώρα βόμβα υπάρχει στη δυσφήμηση της Πύλου και της Γιάλοβας.
Μια διατύπωση τώρα:
Σε έναν ελκυστικό τίτλο και μάλιστα στην πρώτη σελίδα η οποία κρέμεται στο περίπτερο, δύο πράγματα θα συμβούν. Το ένα είναι ότι θα πουλήσει την ημέρα της κρέμασης. Το άλλο είναι ότι αν διαψευσθεί ο τίτλος, οι ίδιοι οι αναγνώστες στο μέλλον θα την κρεμάσουν ανάποδα. Το βέβαιο είναι ότι στις 10 το πρωί σήμερα το pH που μέτρησαν εμπειρογνώμονες στον τόπο της “βόμβας“ έδειξε ουδέτερο. Οσο για τους δύτες που αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του “Best”,
ρωτώντας ο Κανελλόπουλος τον δήμαρχο Πύλου αν γνωρίζει ότι βρίσκονται στο νοσοκομείο, αποτελεί ανακρίβεια διότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν υπήρχε τέτοιο περιστατικό. Και τούτο διαπιστώθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα όταν οι κάτοικοι της περιοχής θορυβήθηκαν από το γεγονός-”φούσκα“. Το τηλεφώνημα έγινε από πρατήριο υγρών καυσίμων στη Γιάλοβα του Θανάση Μπαλαφούτη. Αγαπητοί δημοσιογράφοι της Καλαμάτας, της “Επικαιρότητας“ και του “Best”, η δημοσιογραφία απαιτεί ονόματα όπως παραπάνω. Ποιος σας έδωσε την είδηση... βόμβα; Ποιοι δύτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο; Εάν τ’ αποτελέσματα δείξουν ότι έχετε ασφαλείς πληροφορίες θα σας ζητήσω συγγνώμη. Εάν δεν... τότε παραδίδονται μαθήματα δωρεάν.
Τάκης Αλεξάκης

Δεν υπάρχει πρόβλημα με το φορτίο του “Ραμόνα”

Προφορικές διαβεβαιώσεις έχουν δοθεί στη Νομαρχία Μεσσηνίας πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τα υπολείμματα της χημικής ουσίας, του θειικού αργιλίου, που μετέφερε το πλοίο “Ραμόνα“, το οποίο βρισκόταν χρόνια ναυαγισμένο στη Γιάλοβα. Αυτό ανέφερε χθες ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος, αλλά επεσήμανε ότι συγκροτήθηκε υπηρεσιακή επιτροπή που έλαβε δείγματα από το υλικό, από σακιά που ανελκύστηκαν, ώστε να υπάρξει πλήρης και επιστημονική διαβεβαίωση. Τα δείγματα αυτά εστάλησαν στην τοπική υπηρεσία του Γενικού Χημείου του Κράτους, στην κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα και στην ΕΥΔΑΠ. «Αυτά για να ασφαλίσουμε και πέραν των προφορικών διαβεβαιώσεων την υπόθεση αυτή, προκειμένου να συνεχιστεί η εργασία η οποία έχει αναληφθεί από πλευράς ΥΕΝ», είπε ο κ. Δράκος. Παρατήρησε πως «οι προφορικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε ήταν καταλυτικά αρνητικές, όπου και αν ρωτήσαμε». Τις διαβεβαιώσεις αυτές, όπως ενημέρωσε, έδωσαν η ΕΥΔΑΠ και η κεντρική υπηρεσία του Γενικού Χημείου του Κράτους.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/01/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου