Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Aπό την Κυριακή η τρίτη πτήση Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΣΑΡΤΕΡ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΟΣΛΟ

image

Ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή το τρίτο δρομολόγιο της Ολυμπιακής στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα-Θεσσαλονίκη, το οποίο θα διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, δηλαδή μέχρι και τις 23 του ερχόμενου Οκτωβρίου -όπως είχε ισχύσει και πέρυσι. Το αεροσκάφος θα φθάνει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα -κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή- στις 8.45 το πρωί και θα αναχωρεί για τη συμπρωτεύουσα μετά από 25 λεπτά. Με τρία, ως γνωστόν, δρομολόγια εξυπηρετείται πλέον από τη Sky Express η γραμμή Ηράκλειο-Καλαμάτα-Ηράκλειο, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, με άφιξη στην Καλαμάτα στη 1 μετά το μεσημέρι και αναχώρηση μισή ώρα αργότερα.
Οσον αφορά τις πτήσεις τσάρτερ, παραμένει ακόμα αβέβαια η προσέγγιση στην Καλαμάτα της αλβανικής εταιρείας Belle Air καθώς θα έπρεπε ήδη να έχουν οριστικοποιηθεί εκ μέρους της προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τόσο οι ημέρες, όσο και οι ώρες άφιξης και αναχώρησης των πτήσεών της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα δεν είχε μέχρι και χθες ενημερώσει για τις προθέσεις της εταιρείας, όσον αφορά το πιθανό δρομολόγιό της Τίρανα-Καλαμάτα-Τίρανα.
Ενα επιπλέον αρνητικό στοιχείο, όσον αφορά στην κίνηση των τσάρτερ κατά τη φετινή θερινή περίοδο, αποτελεί και η απόσυρση τελικά της βρετανικής British Midland, η οποία αρχικά είχε δεσμεύσει τα μεσημέρια της Κυριακής -από 24 Μαΐου μέχρι και 4 Οκτωβρίου- για δρομολόγια από το Λονδίνο στην Καλαμάτα. Ετσι, η πρώτη φετινή άφιξη τσάρτερ την Καλαμάτα αναμένεται να είναι της Skandinavian από το Οσλο, το Σάββατο 18 του ερχόμενου Απριλίου, στις 11 παρά 5 το πρωί.
Οπως προκύπτει, τελικά, οι αλλοδαποί επισκέπτες που αναμένονται αεροπορικώς στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα φέτος θα είναι Ολλανδοί, Τσέχοι, Βρετανοί και Νορβηγοί. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που μέχρι και χθες είχε οριστικοποιηθεί, μετά τις 18 Απριλίου και την Skandinavian, στις 27 του ίδιου μήνα θα αφιχθούν δύο πτήσεις της ολλανδικής Transavia. Προχωρώντας η άνοιξη και το καλοκαίρι, στην Καλαμάτα αναμένονται τσάρτερ από τη Βρετανία (με τις Viking και Thomas Cook) και από την Τσεχία (με τις Aviandina και Travel Services).
Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου