Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΨΑΡΑΔΕΣ ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΥ Επιμένει στη δημοπρασία για το Διβάρι ο περιφερειάρχης

image Οι επικεφαλής του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου στη συνάντησή τους με τον περιφερειάρχη στην Πύλο

Δημοπρασία θα γίνει για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας, του Διβαριού, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Αγγελόπουλος τα μέλη του Αγροτικού Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου, που τον συνάντησαν στην Πύλο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του για το θέμα του δεματοποιητή.
Τα μέλη του Συνεταιρισμού προβληματίστηκαν και δυσφόρησαν για την απόφαση του περιφερειάρχη, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους και τα ομόφωνα ψηφίσματα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας και των Δημοτικών Συμβουλίων Πύλου και Νέστορος, που τους στήριζαν. Επειδή, όμως, θεωρούν πολύ σημαντική τη λιμνοθάλασσα για τη δουλειά τους και έχουν ιδιαίτερη σχέση και συναισθηματική, σκέφτονται πολύ σοβαρά την περίπτωση να μετάσχουν στη δημοπρασία. Ο διαγωνισμός αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Αγγελόπουλου, σ’ ένα τρίμηνο και μέχρι τότε ο περιφερειάρχης έδωσε με απόφασή του παράταση εκμετάλλευσης στο Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων.
Οι επικεφαλής του Συνεταιρισμού Κορυφασίου μάς επεσήμαναν τη μεγάλη σημασία που έχει γι’ αυτούς, οικονομική και συναισθηματική, η λιμνοθάλασσα και τόνισαν πως αυτή έζησε τους πατεράδες και τους παππούδες τους σε πολύ δύσκολες εποχές.
Συγκεκριμένα σημείωσαν:
Ο πρόεδρος Κώστας Τσάκωνας:
«Από τη λιμνοθάλασσα ζήσανε οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Ολοι οι ψαράδες ζήσαμε από κει, εκεί ήταν η δουλειά μας. Εκεί έπιαναν χέλια για να ζήσουν οι παλιοί. Από κει μεγαλώσαμε. Να δούμε πώς ήταν μια 10ετία πριν και πώς είναι τώρα η λιμνοθάλασσα. Εμείς ανήκουμε στην περιοχή. Εχουμε δύο ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων Πύλου και Νέστορος και ένα ακόμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Αυτά να κρίνουν. Είμαστε αγρότες και αλιείς. Στον ΟΓΑ ασφαλιζόμαστε. Δεν είμαστε επιχειρηματίες, έχουμε χαλάσει πολλά λεφτά για να δικαιωθούμε».
Ο γραμματέας Στέργιος Μπέλλας:
«Είναι ένα σημαντικό βοήθημα για μας η λιμνοθάλασσα. Ολα τα μέλη τού Συνεταιρισμού ασχολούμαστε με την αλιεία, έχουμε σκάφη».
Ο ταμίας Νίκος Κολικυάς ή “Χιώτης“:
«Με 6άρι δεν μπορούμε να πάμε πουθενά για ψάρεμα. Η απασχόληση στη λιμνοθάλασσα είναι ό,τι το καλύτερο για μας. Η θάλασσα ανήκει στους δήμους, που μας στηρίζουν. Με τη φτώχεια που υπάρχει, είναι πρωτεύον, είναι χρυσωρυχείο. Είναι ξεκούραστο και πολύ καλό ψάρεμα. Η λιμνοθάλασσα θέλει φροντίδα, όχι υπεραλίευση. Ολες οι λιμνοθάλασσες πάσχουν. Η ίδια η λίμνη εκτρέφει το γόνο, ειδικά φέτος που έβρεξε».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 15/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου