Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Πύλος Μπαλοποιητής μέχρι τις 15 Ιουλίου

pylos

Έως τις 15 Ιουλίου αναμένεται να έχει εγκατασταθεί ο δεματοποιητής των απορριμμάτων στη διαχειριστική ενότητα της περιοχής της Πυλίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες στους δημάρχους της περιοχής ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νικ. Αγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Ωστόσο, ο δήμαρχος Πύλου Γ. Χρονόπουλος κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις αντιρρήσεις του ως προς τις αδειοδοτήσεις, για να λάβει την απάντηση του γ.γ. της Περιφέρειας ότι προχωρούν κανονικά η μία μετά την άλλη.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χρονόπουλος ζήτησε να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό το θέμα της εναπόθεσης των ογκωδών και των αδρανών αντικειμένων. Όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν τόσο οι χώροι όσο και οι απαιτούμενες πιστώσεις, προκειμένου να μπορούν να μεταφέρονται σε συγκεκριμένα σημεία τα ογκώδη και αδρανή για τρία χρόνια.  
Βασικός στόχος παραμένει να προχωρήσουν οι διαδικασίες με τον τρόπο που πρέπει, ώστε να μη δοθούν δικαιώματα που θα επιτρέψουν να ασκηθούν προσφυγές κατά των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, οι οποίες θα καθυστερήσουν τα έργα.
Ο κ. Αγγελόπουλος γνωστοποίησε πως στις 20 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, που προβλέπει την κατασκευή μίας μόνο μονάδας σε όλη την Πελοπόννησο και σταθμών μεταφόρτωσης.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Αίπειας Νικ. Αναστασόπουλος, Κορώνης Θοδ. Σαλαντής,  Μεθώνης Ηρακ. Μιχελής, Παπαφλέσσα Περ. Ψώνης, Πύλου Γ. Χρονόπουλος και Χιλιοχωρίων Παν. Δαρσακλής και απουσίαζαν οι δήμαρχοι Βουφράδος Κ. Κυριακόπουλος και Νέστορος Αναστ. Τσορώνης.    
Χ.Χ. “ΘΑΡΡΟΣ” 12/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου