Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ Σύντομα εργασίες για το κέντρο εικονικής αναπαράστασης

image image

Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για τη δημιουργία του κέντρου εικονικής αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, στα παλιά σφαγεία της Πύλου. Σύμφωνα με το δήμαρχο Πύλου Γιώργο Χρονόπουλο οι διαδικασίες προχωρούν πολύ γρήγορα και τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά μέχρι το τέλος του 2009. Τα παλιά σφαγεία δεν λειτούργησαν ποτέ από το 1962 που κατασκευάστηκε το κτήριο σε ύψωμα πριν την είσοδο της Πύλου. Τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκε χθες ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Κώστα Κυριακούλη και το μηχανικό ειδικό συνεργάτη του δήμου Θανάση Μαντόγιαννη. Ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε άμεσα να εκκενωθεί ο χώρος για να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις. Μιλώντας στην “Ε” ο αντινομάρχης αναφέρθηκε στη μοναδικότητα της θέσης -από άποψη και τουριστικού ενδιαφέροντος- που βρίσκεται το κτήριο των 100 περίπου τ.μ. σε μια έκταση 4 στρεμμάτων.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος Πύλου υπογράμμισε πως η διαμόρφωση του χώρου θα γίνει με τη συνδρομή του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ενώ το λογισμικό ετοιμάζεται από τη Νομαρχία και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οσον αφορά στην προώθηση του έργου ο δήμαρχος είπε πως χρειάστηκε 1 χρόνος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας η οποία δεν υπήρχε. Στην ολοκλήρωσή τους οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν χώρο όπου θα γίνεται η εικονική αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, μουσείο με εκθέματα σχετικά με την ιστορική ναυμαχία, υπαίθριο αμφιθέατρο, ένα περίπτερο τουριστικής προβολής για τη διάθεση τοπικών προϊόντων καθώς και ένα αναψυκτήριο. Επιπλέον θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης εξωτερικά του περιφραγμένου χώρου.

Κ.Δ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 21/10/2009

2 σχόλια:

  1. δηλαδη η εικονικη αναπαρασταση θα λυσει τα προβληματα του κατσικοχωριου που λεγεται πυλος....????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποσο κομπλεξικοι γινονται ολοι οι εκτος Πυλου....αυτοι που δεν ειχαν την χαρα και την τιμη να καταγονται απο ενα τετοιο τοπο...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή