Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ασύρματο Ιντερνετ σε Πύλο και Αρχαία Μεσσήνη

image

Ο Στ. Αναστασόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Π. Μπαλαφούτης και Θ. Λάγιος

 

Ασύρματη πρόσβαση στο Ιντερνετ αποκτούν η ευρύτερη περιοχή του Διοικητη-ίου στην Καλαμάτα, η Πύλος, η Γιάλοβα και
η Αρχαία Μεσσήνη. Κι εντάσσονται μέσω προγράμματος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, που αφορά την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε επιλεγμένες περιοχές στο νομό.
Για την υλοποίηση του προγράμματος μεπροϋπολογισμό 385.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή σύσκεψη στη Νομαρχία, υπό την προεδρία του αντινομάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και τη συμμετοχή του δημάρχου Ιθώμης Κώστα Γεωργακόπουλου, αντιδημάρχων, των αναδόχων, των επιβλεπόντων κι εκπροσώπου της ΛΗ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Μετά τη συνάντηση, ο αντινομάρχης Στ. Αναστασόπουλος είπε ότι «με λάπτοπ οι χρήστες θα μπορούν να μπαίνουν στο Διαδίκτυο» και σημείωσε: «Σ’ ένα 20ήμερο το πρόγραμμα ολοκληρώνεται. Αξιοποιεί την τεχνολογία στην κατεύθυνση της προσέλκυσης επισκεπτών».
Ο αντιδήμαρχος Ιθώμης Θεόδωρος Λάγιος παρατήρησε ότι «θα είναι ωφελημένοι όλοι οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Αρχαίας Μεσσήνης και της Αρσινόης. Δεν μπορούσε να μείνει πίσω η Αρχαία Μεσσήνη. Θα συμβάλει στη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου και της περιοχής».
Ο αντιδήμαρχος Πύλου Παναγιώτης Μπαλαφούτης επεσήμανε πως δεν ήταν τυχαία η επιλογή του δήμου τους, «γιατί η Πύλος είναι αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή με την ΠΟΤΑ και παρατήρησε ότι δεν υπήρχε εύκολη πρόσβαση στο ασύρματο Ιντερνετ».
Πληροφόρησε ότι το δίκτυο θα καλύπτει την κεντρική πλατεία της Πύλου, δεξιά και αριστερά της προβλήτας του λιμανιού και την παραλία της Γιάλοβας, ενώ παρατήρησε πως υπήρχε η υποδομή για την υλοποίηση του προγράμματος.

Γ.Σ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 10/11/2009

2 σχόλια:

  1. Μπορει να μας ενημερωσει κάποιος πως έγινε η ανάθεση υλοποίησης του έργου, και σε ποιόν έγινε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε, προσπαθω να μάθω. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχω νεα και θα τα δημοσιοποιήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή