Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Δήμος Πύλου, έργα και ημέρες

Η αυτοκινούμενη σκούπα, που “διαφημίστηκε” όταν αγοράστηκε με φωτογραφίες στις εφημερίδες και κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ, έχει να εμφανιστεί στους δρόμους της Πύλου από το περασμένο καλοκαίρι. Κατάντησε να αποτελεί ντεκόρ στην είσοδο της νέας πτέρυγας του Δημαρχείου. Οχι ότι έκανε και πολλά πράγματα όταν κυκλοφορούσε, αφού οι ιθύνοντες δεν προέβλεψαν να έχει και χοάνη αναρρόφησης για να μπορεί να είναι λειτουργική στα ρείθρα καθώς η πίσσα του δρόμου φτάνει μέχρι το πεζοδρόμιο και την καθιστά αντιλειτουργική. Οταν αποφάσιζαν την αγορά της οι διοικούντες έλαβαν υπόψη τα χαρακτηριστικά που έπρεπε να έχει για να κάνει και μιας πεντάρας δουλειά ή αγοράστηκε μόνο για να μπει φωτογραφία στις εφημερίδες;
Το σιντριβάνι, που δόθηκαν και εκεί χρήματα για την επισκευή του, λειτουργούσε συνήθως μόνο Πάσχα και Αύγουστο για να το “απολαμβάνουν” οι Αθηναίοι και οι τουρίστες ενώ τον υπόλοιπο καιρό παίζει το ρόλο ανοιχτού σκουπιδοτενεκέ. Αυτόν τον Αύγουστο, όπως και το Πάσχα που μας πέρασε, παραμένει εκτός λειτουργίας γιατί η δημοτική αρχή έχει το μυαλό της αλλού.
Στο κοιμητήριο, που τελικά την αρμοδιότητα ο δήμος την έχει μόνο στα χαρτιά, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Κάποιοι τάφοι ξεπερνούν τα όριά τους με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να έχουν στενέψει απελπιστικά οι διάδρομοι. Αλλοι διάδρομοι είναι σχεδόν απροσπέλαστοι από χόρτα, συκιές και άλλα εμπόδια. Οι βρύσες, χαλασμένες σχεδόν όλες, τρέχουν συνέχεια χωρίς ο δήμος να έχει στείλει έναν από τους υδραυλικούς του να τις διορθώσει.
Τα μηχανήματα και το λογισμικό της αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου θα απαξιωθούν περιμένοντας να βρεθεί αίθουσα για να εγκατασταθούν. Η δημοτική αρχή, αφού συνάντησε προβλήματα στην εγκατάσταση στα “σφαγεία” ζήτησε τη βοήθεια του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Μεσσηνίας και του καπετάν Βασίλη. Ο δήμαρχος Πύλου ζήτησε το κτήριο (οικία Λαμπρακόπουλου), στην παραλία της Πύλου, που ανήκει από κοινού στη Μητρόπολη και τον καπετάνιο και μας είχε ενημερώσει ότι θα διαμορφωθεί ο χώρος από τον καπετάν Βασίλη και θα εγκατασταθεί η αναπαράσταση εκεί.
Πού βρίσκεται το θέμα; Αληθεύει η πληροφορία ότι η εγκατάσταση θα γίνει στη Γιάλοβα και μάλιστα σε χώρο ιδιώτη; Η δική μου ταπεινή πρόταση είναι, αν δεν είναι τελικά εφικτή η εγκατάσταση στο κτήριο Λαμπρακόπουλου, να εξετασθεί αν υπάρχει κατάλληλη αίθουσα να την στεγάσει στο κάστρο της Πύλου. Αν υπάρχει, να ζητηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και να εγκατασταθεί εκεί. Ισως είναι το καλύτερο σημείο. Το μόνο πρόβλημα είναι το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας του κάστρου αλλά αυτό είναι έτσι και αλλιώς πρόβλημα γενικότερο για τους επισκέπτες της Πύλου. Σαν εναλλακτική πρόταση μπορεί να διερευνηθεί μια από τις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ. Πάντως το ζητούμενο είναι η αναπαράσταση, που έγινε για να εγκατασταθεί στην Πύλο, να παραμείνει στην Πύλο.

Κώστας Καραλής "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 08/08/2010

4 σχόλια:

  1. για το κτίριο του παλιού γυμνασιου ούτε κουβέντα. εισαι και εσύ ...... για πόσο καιρό θα το εχει Ρεσβάνης τσάμπα? ..... εισαστε ολοι .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παλιό γυμνάσιο έχει δοθεί για συγκεκριμένο λόγο και για συγκεκριμένο χρόνο. Όταν θα εκπνεύσει ο χρόνος, και αν δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει στο πείραμα “ΝΕΣΤΩΡ” η τότε δημοτική αρχή ας ζητήσει να επιστρέψει στο δήμο Πύλου-Νέστορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΙΟ ΞΕΦΤΗΛΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικα το συγκεκριμενο πειραμα δεν το ανελαβε ενα ιταλικο ινστιτούτο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή