Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Ο συνεδριακός τουρισμός φέρνει κόσμο στη Μεσσηνία


Ο συνεδριακός τουρισμός είναι αυτός που διατήρησε φέτος το θετικό πρόσημο -σε σχέση με πέρυσι- στην στατιστική που αφορά στην κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πρώτου εννεάμηνου του 2011 που δεν αναμένεται να μεταβληθούν εντυπωσιακά στο εναπομένον τρίμηνο του φετινού χρόνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τόσο η κίνηση στις πτήσεις εσωτερικού -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο- όσο και η κίνηση στις πτήσεις τσάρτερ κυμάνθηκαν είτε πτωτικά είτε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι στο διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου.
Η μοναδική αυξητική τάση, με εντυπωσιακό ρυθμό, σημειώθηκε στις ναυλωμένες πτήσεις που μετέφεραν τους συμμετέχοντες σε συνέδρια τα οποία έγιναν στο νομό μας, κατά βάση στην Costa Navarino. Από μόνο του, αυτό το στοιχείο δίνει το τελικό +8% στις φετινές αφίξεις επιβατών στο αεροδρόμιο Καλαμάτας για τους πρώτους εννέα μήνες του φετινού χρόνου, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.
Τα ίδια στοιχεία, αναφορικά με τα δρομολόγια εσωτερικού για το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου φέτος καταγράφουν σημαντική μείωση, της τάξης του -6%, τόσο στον αριθμό των πτήσεων, όσο και στις αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σε σχέση με το ίδιο περσινό εννεάμηνο.
Η μείωση αυτή αποδίδεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αφ’ ενός στο μεγάλο αριθμό απεργιών -κατά βάση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας- που σημειώθηκαν φέτος και αφ’ ετέρου στην όλο και μειούμενη δυνατότητα του κόσμου να ανταποκριθεί στη δαπάνη ενός αεροπορικού ταξιδιού.
Στα ίδια με πέρυσι, τέλος, κυμάνθηκε το ίδιο χρονικό διάστημα φέτος η κίνηση των τσάρτερ, με μια ελαφρά αυξητική τάση στον αριθμό των πτήσεων, αλλά με ελαφρά μειωμένο τον αριθμό των αφίξεων.

Για έναν ακόμα χρόνο, οι πολυπληθέστεροι επισκέπτες του νομού μας ήταν οι Βρετανοί (14.901 αφίξεις), με δεύτερους -αλλά με μεγάλη διαφορά- τους Ολλανδούς (5.055) και τρίτους τους Γερμανούς (2.425), ενώ ακολουθούν οι Ρώσοι (1.692) και οι Τσέχοι (1.444).

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 30/10/2011

5 σχόλια:

  1. poia einai ta elkistika paketa ?????
    times theloume....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SE VLEPO STO OIL SPA NA KANEIS EPIDERMIDA.

    PROSEXE TO SDOE MIN PARAFYLAEI EKSO APO THN EISODO TOY HOTEL.

    DEN YPARXEI KRISH OLA EINAI STO MYALO MAS KAI STO MYALO TOY GEORGE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KOSTA

    O DHMARXOS EKLEISE XRONO KAI EINAI KAIROS NA KANEI APOLOGISMO TON ERGON THS PROHGOUMENHS XRONIAS.

    ANAMENOUME

    ΑπάντησηΔιαγραφή