Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Αναβλήθηκε η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας


Λόγω έλλειψης απαρτίας αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος, η τελευταία για το 2012 που είχε προγραμματιστεί την περασμένη Παρασκευή. Το γεγονός σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσορώνης, επικρίνοντας το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη και κάνοντας λόγο για προβλήματα στην πλειοψηφία, στην παράταξη του δημάρχου. 
»Δεν είχε απαρτία η πλειοψηφία. Πήγαν οι 11 από τους 16 συμβούλους», είπε ο κ. Τσορώνης κι επιβεβαίωσε ότι απείχαν και οι μειοψηφίες.
Ανέφερε πως «και το προηγούμενο Συμβούλιο έγινε, γιατί πήγε η μειοψηφία» και παρατήρησε: «Εφόσον ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης δεν ικανοποιήσει αυτά που μας έχει υποσχεθεί, δε μας δώσει γραφείο στο Δημαρχείο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον στηρίξουμε για να κάνει τα Συμβούλια. Συμπεριφέρεται ως απόλυτος μονάρχης. Την προηγούμενη φορά πήγαμε, για να μην είμαστε τελείως αρνητικοί. Φαίνεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη δημοτική του ομάδα». 

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/12/2012

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος σήμερα. Η συνεδρίαση κρίθηκε κατεπείγουσα γιατί έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις εντός του 2012, γιατί κινδύνευαν άμεσα και σοβαρά τα δημοτικά συμφέροντα.
Γι' άλλη μια φορά βρήκε η αντιπολίτευση να κάνει "αντιπολίτευση" εις βάρος των δημοτικών συμφερόντων με παιδιάστικα "γινάτια" . 
Έγκαιρα, και πριν την έναρξη του συμβουλίου, ο πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα πως σύμβουλος της συμπολίτευσης αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και ειδοποίησε ότι θα καθυστερούσε για λίγο η προσέλευσή του. Εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν στην αίθουσα 13 σύμβουλοι της πλειοψηφίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία.
Δύο μέλη της αντιπολίτευσης (ένας εκ των οποίων ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας) περίμεναν μπροστά από το Δημαρχείο για να διαπιστώσουν αν θα υπάρξει απαρτία, μη προσερχόμενοι στην αίθουσα. 
Με καθυστέρηση προσήλθε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας και άρχισε η συνεδρίαση, αφού υπήρχε ήδη απαρτία. Τότε αποφάσισαν και οι της αντιπολιτεύσεως να προσέλθουν, κάτι που το κάνουν συχνά τελευταία ευτελίζοντας   έτσι το θεσμό. 
Ο κ. Τσορώνης  μέμφθηκε το προεδρείο για την καθυστέρηση του συμβούλου της πλειοψηφίας αλλά δεν "ντράπηκε" για τη δική του εσκεμμένη καθυστέρηση ούτε έκανε καμιά "παρατήρηση" σε σύμβουλό του, ο οποίος προσήλθε μια ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του Δ.Σ. ούτε και έκανε κάποια αναφορά στην απουσιάζουσα αντιπολίτευση. 
Κατά τον κ. Τσορώνη υπάρχει πρόβλημα συνοχής στην πλειοψηφία. Η αντιπολίτευση τι κάνει τότε; Που ήταν οι υπόλοιποι; Θεωρεί ότι μπορούν να παίζουν το κρυφτούλι; 
Το πρώτο θέμα ήταν:  "Αποδοχή χρηματοδότησης και κατανομή ποσού € 281.493,48 (€ Διακοσίων ογδόντα μιάς χιλιάδων τετρακοσίων ενενήντα τριών και σαράντα οκτώ λεπτών), για κάλυψη λειτουργικών δαπανών (ποσό € 182.577,67) και επενδύσεων – έργων (ποσό € 98.915,81), κατόπιν του με αριθμ. πρωτ. 46948/13-12-2012 εγγράφου από το Τμήμα Οικονομικής Δ/σης Ο.Τ.Α. του ΥΠ.ΕΣ."
Τη στιγμή που υπάρχει έντονο πρόβλημα χρηματοδότησης των Δήμων, αντιλαμβάνεται κάποιος πόσο σημαντική ήταν η λήψη της απόφασης για αποδοχή της χρηματοδότησης. Αυτή τη στιγμή βρήκε ο κύριος Τσορώνης να παίξει. Με την δικαιολογία πως δεν τους δίνουν γραφεία στο κτήριο του Δημαρχείου. Με τον κύριο Τσορώνη σε άλλα θέματα να συμμετέχει στη συζήτηση και σε άλλα να λέει πως απέχουν γιατί δεν τους δίνουν "τα παιχνίδια τους να παίξουν" (διάβασε γραφεία στο Δημαρχείο). 
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Κώστας....



4 σχόλια:

  1. δωστε του ρε παιδια ενα γραφειο ,2 χρονια μας εχει παρει τα αυτια ,για ποια αντιπολητευση ?? της τρικολωρε κυβερνησης ειναι και αυτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙ ΚΡΥΒΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑ.Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ Η ΦΑΝΤΑΣΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην κάνεις τον έξυπνο ενώ, με αυτά που γράφεις, φαίνεται πως δεν είσαι.
    Αναφέρω πως η αντιπολίτευση, μόλις διαπίστωσε την απαρτία, ανέβηκε στην αίθουσα αλλά εσύ, κακόπιστος από τη φύση σου όπως φαίνεται πως είσαι, ψάχνεις σύμβουλο-φάντασμα.
    Χωρίς απαρτία και με την αντιπολίτευση παρούσα μπορούσε να γίνει δημοτικό συμβούλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δενκάνω τον έξυπνο αλλά δεν είμαι και βλάκας σαν......συνεχίζοντας ,γνωρίζεις πως οι κανονιστικές αποφάσεις θέλουν αυξημένη απαρτία?το γνωρίζεις.Γιατί λοιπόν έψαχναν τον σύμβουλο που ήταν παρών όταν ξεκίνησε το συμβούλιο -της πλειοψηφίας φυσικά-αλλά εξαφανήστηκε στη συνέχεια?Γιαυτό μιλάω.Οπως και για την παρουσία του συμβούλου σαν αναπληρωματικού μέλους σε διάφορες επιτροπές την στιγμή που με την μη παρουσία του στα συμβούλια θα έπρεπε να έχει απωλέσει την ιδιότητα του συμβούλου προ καιρού.Είναι να τους κλαίνε οι ρέγγες και άσε τα περί έξυπνων και μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή