Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Συζήτηση για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλο - Πύλο - Μεθώνη


Προ ημερησίας συζήτησης ο δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφαντάρης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα για την υλοποίηση του έργου Καλαμάτα - Ριζόμυλος και βέβαια για τη συνέχεια αυτού μέχρι τη Μεθώνη.
Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες και για την υλοποίηση των έργων, αλλά και για τις μελέτες οι οποίες είναι ώριμες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε το Σώμα για όλα τα στάδια και τα τμήματα των έργων. Αρχισε την αναφορά του με την ένταξη κατασκευής του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Το εν λόγω έργο ζήτησε να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος μίλησε για δύο έργα μεγάλης σημασίας σε ό,τι αφορά τη συνέχεια του έργου.
Ο δρόμος Σουληνάρι - παράκαμψη Πύλου - Μεθώνη βρίσκεται στο στάδιο της οριστικής μελέτης, η οποία δημοπρατείται. Δημοπρατείται η κατασκευή του τμήματος Σουληνάρι - Κρεμμύδια - Κορυφάσιο.
Η μελέτη του ενός και η κατασκευή του δευτέρου ανήκουν στο ίδιο έργο και κοστίζουν 23.125.000 ευρώ.
14 χιλιόμετρα θα είναι ο δρόμος Σουληνάρι - Κορυφάσιο. Είναι σχεδιασμένος και σε σημεία έξω από τα χωριά με 11 μέτρα πλάτος.
Για το τμήμα Ριζόμυλος - Σουληνάρι, που είναι τμήμα του εθνικού άξονα, ο δήμαρχος υπολογίζει ότι τέλη Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η μελέτη για ένταξη και δημοπράτηση.
Για το τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος που το τελευταίο διάστημα έγινε πεδίο διαφωνιών, θα προχωρήσει, εξομαλύνθηκαν οι τριβές και θα ληφθούν υπ’ όψιν οι όποιες αλλαγές και τροποποιήσεις για να προχωρήσει το έργο, έτσι ώστε η Νοτιοδυτική Μεσσηνία να ενταχθεί στον χάρτη της οδικής ανάπτυξης, γιατί η οδική αθλιότητα καταδίκασε για δεκαετίες περιοχές που δεν άξιζαν τέτοια αντιμετώπιση. 

Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/04/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου