Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Στο Περιφερειακό η περιβαλλοντική για το Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, πρόκειται να γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που συνεδριάζει την επόμενη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στις 4.30 το απόγευμα.
Θα γνωμοδοτήσει, επίσης, επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παράκαμψη Νεοχωρίου Αριστομένη και τη βελτίωση του δρόμου από Νεοχώριο έως διασταύρωση με 8η επαρχιακή οδό (της οδού προς και από Στρέφι).
Στην ίδια συνεδρίαση το Συμβούλιο θα ασχοληθεί με τις επερωτήσεις: Του Νίκου Γόντικα για την «καταβολή προκαταβολών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για έργα που ούτε καν ξεκίνησαν» και  την «τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου». Του Λάμπρου Μπούκλη για την «ατμοσφαιρική ρύπανση και αφόρητη δυσοσμία από φωτιά απορριμμάτων» και του Βαγγέλη Γούργαρη γα τις «απολύσεις στο Δημόσιο - ΟΤΑ».
Ακόμα, πρόκειται να εγκρίνει τις προγραμματικές συμβάσεις: Μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Πύλου - Νέστορος και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου, για τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Μεταμόρφωσης, Μανιακίου, Μαργελίου και Παπαφλέσσα και την αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Παπαφλέσσα (της έδρας - Βλαχόπουλο). 
Μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεσσήνης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου για τη βελτίωση της οδού Πελεκανάδα - Μηλιώτη, την αποκατάσταση οδοποιίας πυρόπληκτης ΤΚ Αβραμιού και τη βελτίωση οδοποιίας πυρόπληκτης ΤΚ Βαλύρας και βελτίωση οδού Βαλύρα - ιερά μονή Βουλκάνου.
Τέλος, το ΠεΣυ θα ασχοληθεί με τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του σχεδίου για την αναθεώρηση του ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τον τουρισμό.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 18/07/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/27474-pylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου