Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δρόμο μέχρι Ριζόμυλο και για Πύλο… βλέπουμε

Το φθινόπωρο ο νέος δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και δημοπρατείται, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2014 ξεκινάει η κατασκευή του. Αυτά ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, μετά από προχθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και παρατήρησε πως ο δρόμος Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη πάει για το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Ο κ. Καφαντάρης πρόλαβε τις ανακοινώσεις που θα κάνει αύριο στο Δημαρχείο Καλαμάτας -όπως πληροφόρησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας- ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους δύο δημάρχους και τον ομόλογό τους της Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο.
Για θετική εξέλιξη μίλησε στην «Ε» ο δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ως τέτοια μπορεί να θεωρηθεί μόνο εφ’ όσον έχουν ενσωματωθεί στην εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη οι παρατηρήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. «Εχουν διαβεβαιώσει ότι θα δώσουν ό,τι έχει ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο -δρόμος ανοιχτός, χαμηλής ταχύτητας, με νησίδα στη μέση και ισόπεδους κόμβους-, αλλά και ότι θα ληφθούν υπόψη οι επιπλέον παρατηρήσεις που είχα κάνει σε επόμενη συνάντηση, για την πρόσβαση στις παραλίες του Αβραμιού και της Βελίκας» σημείωσε ο Στ. Αναστασόπουλος.

Με γραπτή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δ. Καφαντάρης ενημέρωσε ότι σε προχθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, υπό την προεδρία του γ.γ. Δημοσίων Εργων Στράτου Σιμόπουλου, με κύριο θέμα την πορεία υλοποίησης του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, «το υπουργείο δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης και δημοπράτησης έως το προσεχές φθινόπωρο, του τμήματος Καλαμάτα - Ριζόμυλος». Παρατήρησε ότι «τηρουμένου του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, το α’ τρίμηνο του 2014 θα ξεκινήσει η κατασκευή του προαναφερθέντος οδικού τμήματος».

Για το υπόλοιπο έργο, για το Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, ο δήμαρχος είπε ότι «δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προς τις υπηρεσίες του υπουργείου, για άμεση δημοπράτηση της οριστικής μελέτης του τμήματος Ριζόμυλος -Σουληνάρι - Πύλος - παράκαμψη Πύλος - Μεθώνη, ώστε να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο 2013-2020. Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας είναι άξονας προτεραιότητας για το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/27447-rizomylos-kalamata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου