Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση άμεσης δημοπράτησης για Ριζόμυλος - Σουληνάρι και Πύλος - Μεθώνη

Οι μελέτες για το δρόμο Σουληνάρι - Πύλος θα καθυστερήσουν τρία χρόνια. Για αυτό και προκειμένου να μην χαθούν χρόνος και πόροι του ΕΣΠΑ θα πρέπει να δημοπρατηθούν άμεσα τα τμήματα Ριζόμυλος - Σουληνάρι και Πύλος - Μεθώνη που είναι μελετητικά ώριμα.
Την πρόταση αυτή διατυπώνει ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος μετά τις απαντήσεις που έλαβε από το υπουργείο Υποδομών και μετά από συνάντηση που είχε με το διευθυντή Μελετών του ίδιου υπουργείου. Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Λαμπρόπουλου:
"Το 2007 σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Υποδομών κ. Γ. Σουφλιά ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την ανάθεση και εκπόνηση μελέτης στον οδικό άξονα από το Ασπρόχωμα στη Μεσσήνη, τον Ριζόμυλο, την Πύλο και την Μεθώνη.

Στη συνέχεια ζητήθηκε και αφαιρέθηκε από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το τμήμα από το Ασπρόχωμα μέχρι τον Ριζόμυλο. Ετσι το υπουργείο συνέχισε για το Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.
Χθες 12-9-2013 επισκέφθηκα στο γραφείο του τον διευθυντή Μελετών του υπουργείου Υποδομών κ. Πανουτσόπουλο και από τη συζήτηση που είχαμε προέκυψε ότι:
• Στο τμήμα Ριζόμυλος - Σουληνάρι η μελέτη είναι έτοιμη και απομένει η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης που είναι διαδικασία ενός μηνός και έχει καθυστερήσει.
• Στο τμήμα Σουληνάρι - Πύλος χρειάζονται κάποιες συμπληρωματικές μελέτες που θα επαναπροκηρυχθούν με διαγωνισμό. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί αυτό το ανακάλυψαν τώρα.
• Στο τμήμα Πύλος - Μεθώνη που είναι και εύκολο η μελέτη έχει τελειώσει, υπολείπονται κάποιες μικρολεπτομέρειες καθώς και η έγκριση της περιβαλλοντικής.
Υστερα από ερώτησή μου στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μας κάνει γνωστόν ότι το μόνο τμήμα που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και θα αρχίσει τώρα να κατασκευάζεται είναι το Σουληνάρι - Κορυφάσιο.
Το Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη παραπέμπεται για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2014 - 2020) που όπως έχει γίνει γνωστόν, τα ποσά για οδικά έργα θα είναι πάρα πολύ λιγότερα από το τρέχον ΕΣΠΑ.
Ειδικότερα για το τμήμα Σουληνάρι - Πύλος με τα ισχύοντα, θα απαιτηθούν περίπου τρία χρόνια για τις επιπρόσθετες μελέτες (διαδικασίες ανάθεσης και εκπόνησης) άρα θα είναι δύσκολο να ενταχθεί ακόμη και στην επόμενη προγραμματική περίοδο.
Τα τμήματα όμως από Ριζόμυλο μέχρι Σουληνάρι και από Πύλο μέχρι Μεθώνη μπορούν μέχρι τον Δεκέμβριο να ενταχθούν για κατασκευή.
Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε.
 Μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία του ΕΣΠΑ".

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 15-09-2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/vouleftes/item/28813-protasi-dimopratisis-rizomylos-soulinari-pylos-methoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου