Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Στη λίστα των 100 της Lloyd’s ο Κων. Κωνσταντακόπουλος

Δεκατέσσερα ονόματα Ελλήνων εφοπλιστών και ενός υψηλόβαθμου στελέχους της ελληνικής ναυτιλίας βρίσκονται στη λίστα με τις 100 προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας που συντάσσει κάθε χρόνο η Lloyd’s List.
Στην 5η θέση παραμένει για μία ακόμη χρονιά ο Γιάννης Αγγελικούσης ως ένας εκπρόσωπος του παραδοσιακού εφοπλισμού, του οποίου ο όμιλος αναπτύσσεται ραγδαία. Ακολουθούν στην 8η η Αγγελική Φράγκου και στην 9η ο Γιώργος Οικονόμου. Στην 22η ο Πήτερ Γ. Λιβανός, στην 23η ο Γιώργος Προκοπίου, στην 51η ο Θόδωρος Βενιάμης, στην 57η ο Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, στην 61η ο Νίκος Τσάκος, στην 69η ο Πήτερ Γεωργιόπουλος, στην 73η ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στην 77η ο Συμεών Παληός, στην 80ή ο Πέτρος Παππάς, στην 83η ο Γιάννης Πλατσιδάκης, ο οποίος δεν είναι εφοπλιστής αλλά πρόεδρος της Intercargo, στην 94η ο Δημήτρης Μελισσανίδης και στην 96η ο Χ. Φαφαλιός.
Η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλία βρίσκεται στην πρώτη θέση του κόσμου όσον αφορά την χωρητικότητα που ελέγχει και σύμφωνα με τους αναλυτές είναι και το σημαντικότερο. Η Ελλάδα ελέγχει το 15,17% του παγκόσμιου στόλου βάσει χωρητικότητας και ακολουθεί η Ιαπωνία και η Κίνα με 13,8%.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 18/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου