Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ για την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ


Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο παράλληλος εορτασμός του ευαγγελισμού της Θεοτόκου αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ημέρες για τον ελληνισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Στις συνεχείς προκλήσεις και δυσμενείς συγκυρίες του σύγχρονου κόσμου και της χώρας μας, είναι χρέος όλων των Ελλήνων να κρατάμε ζωντανό το διαχρονικό μήνυμα της μεγάλης αυτής εθνικής επετείου, που μας κρατά ενωμένους. Η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι η ενότητα απετέλεσε πάντα τον αποφασιστικό καταλύτη στην πορεία μας ως έθνος.

Το παράδειγμα των ηρώων μας περισσότερο επίκαιρο από ποτέ υπερβαίνει τα όρια του τόπου και του χρόνου. Η επαγρύπνησή μας για τη διαφύλαξη των όσων σήμερα απολαμβάνουμε  αποτελεί αντάξια συνέχεια στο παράδειγμα των ηρώων του 1821. Είναι στο χέρι μας να πορευτούμε με αυτή την ιστορική και ηθική κληρονομιά, με αυτά τα πρότυπα και τις αξίες που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τις πυξίδες του μέλλοντος για όλους μας.

Ο ηρωισμός, η αυτοθυσία των προγόνων μας, η πίστη στα ιδεώδη αλλά και η επιμονή και υπομονή που επέδειξαν οι πρόγονοί μας αντιμετωπίζοντας τις χειρότερες των δυσκολιών αποτελούν για εμάς και τις επόμενες γενιές φωτεινό φάρο. Πορευόμαστε μιμούμενοι το παράδειγμά τους και παίρνουμε θάρρος και δύναμη για να προχωρήσουμε.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά έχουμε αποδείξει ότι δεν πτοούμαστε από τις δυσκολίες και εργαζόμαστε με πάθος και μεθοδικότητα για τον τόπο μας, για τη διαμόρφωση όλων εκείνων των απαραίτητων προϋποθέσεων που θα μας οδηγήσουν σε ένα πιο ευοίωνο μέλλον.

Εύχομαι το μήνυμα, οι αξίες, η ιστορική γνώση και πίστη που οδήγησαν το έθνος στην ελευθερία να καταστούν στήριγμα για όλες τις γενιές των Ελλήνων και να συνεχίσουν να φωτίζουν την κοινή πορεία μας προς την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Χρόνια Πολλά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου