Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ο ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ 1-0 ΤΟΝ ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟ Το κύπελλο έμεινε στην Πύλο “ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΡΕΡ” Ο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 43’ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ηταν να μην γίνει η αρχή. Ο Τσικλητήρας πήρε πέρυσι το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του και δεν σκοπεύει να το... παραδώσει. Η ομάδα της Πύλου με γκολ του Γιώργου Γραμματικόπουλου στο 43’ νίκησε 1-0 τον αξιόμαχο Πανθουριακό και αναδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά κυπελλούχος Μεσσηνίας. 
Ο τελικός δεν είχε θέαμα, ούτε πολλές φάσεις, αλλά κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 1.400 φιλάθλων που τον παρακολούθησαν. Οταν δε ο αρχηγός Φώτης Διακουμής υπό τους ήχους του “We are the champions” σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΜ, η νύχτα έγινε μέρα από τα καπνογόνα των φιλάθλων του Τσικλητήρα. Σε αυτούς πήγαν φυσικά οι νικητές με την κούπα στα χέρια, ενώ οι σαμπάνιες έρεεαν άφθονες. Το γλέντι συνεχίστηκε και στο ταξίδι της επιστροφής, αλλά και στην πόλη της Πύλου. 
Πέρα όμως από τους κυπελλούχους Μεσσηνίας, αξίζει ιδιαίτερη μνεία και στον Πανθουριακό, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό. Εχοντας απέναντί του μια πιο έμπειρη ομάδα και με μεγαλύτερο μπάτζετ, την κοίταξε στα μάτια και πάλεψε μέχρι το τέλος για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Δικαιολογημένα λοιπόν κέρδισε το χειροκρότημα από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο της Ενωσης και ίσως ήταν περισσότερος από κάθε άλλη φορά. 
Στο αγωνιστικό σκέλος, είδαμε αμιγώς παιχνίδι τακτικής. Η μία ομάδα εξουδετέρωσε τα ατού της άλλης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός και όποιος έβαζε το γκολ θα έπαιρνε και την κούπα, όπερ και εγένετο. Αρκούσε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου για να δείξει την κλάση του ο Γιώργος Γραμματικόπουλος. 
Ο έμπειρος φορ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα από την περιοχή, από ασίστ του Νάτση και αφού απέφυγε τον Πιχιγιόνι με άπιαστο σουτ έκανε το 1-0. 
Ενα γκολ που προκάλεσε… παραλήρημα στην κερκίδα των φιλάθλων της Πύλου που άναψαν καπνογόνα και χρειάστηκαν τρία λεπτά μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να γίνει η σέντρα. 
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τσικλητήρας έχοντας το προβάδισμα στο σκορ και στην ψυχολογία, επέλεξε να διαφυλάξει το 1-0. Περίμενε τον Πανθουριακό, που πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά όχι όμως και... ρίσκα. Το ματς συνέχισε σε αργό τέμπο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 68’ με την κεφαλιά του Κωνσταντόπουλου και άγγιξαν την ισοφάριση στο 87’ με τον  Ντίνο Βασιλόπουλο που νικήθηκε από το Μίντζηρα
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Νίκα ακούστηκε σαν.. μελωδία στα αυτιά των παικτών του Τσικλητήρα, με τους παίκτες του Πανθουριακού να συνειδητοποιούν ότι η πρώτη τους φορά δεν ήταν και η τυχερή. Πλέον η ομάδα της Πύλου θα εκπροσωπήσει τη Μεσσηνία στο θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας, όπου ο νικητής θα κερδίσει το εισιτήριο για τη Γ’ εθνική! 
Οσον αφορά τους διακριθέντες του τελικού, ο Γ. Γραμματικόπουλος μόνο για το γκολ που έκρινε το ματς μπαίνει σε αυτή την κατηγορία, όπου από τους νικητές ξεχώρισε ο Νάτσης. Στον αντίποδα ο Πλατάκης ήταν ο πιο δραστήριος στο δεύτερο ημίχρονο. Ολοι πάντως οι παίκτες έδειξαν δύναμη, πάθος και συνέβαλαν στο να διεξαχθεί ένα αμφίρροπο παιχνίδι που κρίθηκε ουσιαστικά από μια φάση. 

Το φιλμ του ματς 
13’ Σέντρα του Χοτζάι από δεξιά, ο Γραμματικόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ανδρέου είχε καλή θέση και μπλόκαρε εύκολα. Στην επόμενη φάση το μακρινό σουτ του Νάτση έστειλε την μπάλα άουτ. 
30’ Ο Ζάκκας έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισμα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ντ. Βασιλόπουλο που έκανε το πλασέ όμως η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Τσάτσου που είχε οπισθοχωρήσει και έφτασε στα χέρια του Μίντζηρα. 
37’ Ο Μαραβέλας εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Κωνσταντόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. 
43’ Γραμματικόπουλος και 1-0 ο Τσικλητήρας! Η φάση ξεκίνησε από μια ωραία προσπάθεια του Νάτση από αριστερά. Ο παίκτης της Πύλου συνέκλινε προς τα μέσα και έβγαλε κάθετη πάσα στον Γραμματικόπουλο ο οποίος απέφυγε τον Πιχιγιόνι και με άπιαστο σουτ έκρινε τον τελικό. 
68’ Φάουλ Πλατάκη, ο Κωνσταντόπουλος πηδάει πιο ψηλά απ’ όλους, αλλά η κεφαλιά περνά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. 
87’ Κάθετη πάσα Παντσιώτη, ο Ντ. Βασιλόπουλος βρίσκεται από πλάγια θέση απέναντι από τον Μίντζηρα που κρατά το 1-0. 
Στον πρώτο τελικό της καριέρας του ο Δημήτρης Νίκας τα πήγε καλά. Ο έμπειρος ρέφερι φάνηκε στο ξεκίνημα να μην έχει διάθεση να δείξει κάρτες, αλλά όταν το παιχνίδι έγινε πιο σκληρά δικαιολογημένα το έπραξε. Με κάρτα παρατηρήθηκαν οι Μπίζος, Χοτζάι, Γραμματικόπουλος, Α. Σεφεράσι και Ντ. Βασιλόπουλος. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί του Καστανάς, Καρβούνης, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Πλακογιάννης. 
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Δούνιας, Μπίζος, Χοτζάι, Μπαστακός, Κυριαζόπουλος, Διακουμής (88’ Ανταλής), Νάτσης (91’ Χίσα), Γραμματικόπουλος, Τσάτσος, Σίνος (40’ Μουράτης). 
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Ανδρέου, Παντσιώτης, Μαραβέλας (85’ Χαρμπίλας), Πιχιγιόνι, Κωνσταντακόπουλος, Καράμπελας, Ζάκκας (74’ Δωδεκάτος), Ηλιόπουλος (81’ Α. Σεφεράσι), Β. Βασιλόπουλος, Πλατάκης, Ντ. Βασιλόπουλος.

Το τρίτο ημίχρονο
- Οι άνθρωποι του Τσικλητήρα πανηγύρισαν έξαλλα την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, ενώ δεν έκρυβαν την επιθυμία τους να επαναλάβουν την μεγάλη περσινή πορεία στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, όταν είχαν φτάσει ένα βήμα πριν τον τελικό. Και φυσικά κανείς δεν ξέχασε την μάχη του πρωταθλήματος αφού το νταμπλ αποτελεί βέβαια το μεγάλο στόχο του Τσικλητήρα. 
- Ο πρόεδρος Τάσος Καραλής συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του για την νίκη και χαρακτήρισε πολύ σημαντική επιτυχία για την ομάδα του την κατάκτηση του Κυπέλλου. «Μεγάλη στιγμή για τον Τσικλητήρα. Η προσοχή τώρα στο πρωτάθλημα για να κατακτήσουμε και αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.
- Ο γκολκίπερ Φώτης Μίντζηρας δήλωσε: «Είναι μεγάλη επιτυχία το 2 στα 2 που έχουμε στο Κύπελλο τα τελευταία δύο χρόνια, αποκλείοντας φέτος μάλιστα και την μεγάλη ομάδα του Νομού την Καλαμάτα. Σίγουρα η συνέχεια στο Κύπελλο ερασιτεχνών θα είναι πολύ δύσκολη αφού υπάρχουν και ομάδες της Γ’ εθνικής. Προς το παρών πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα όπου όλα είναι ανοικτά», τόνισε ο έμπειρος τερματοφύλακας. 
- Ο προπονητής του Τσικλητήρα Νίκος Κακαλέτρης σημείωσε: «Οι τελικοί συνήθως είναι κλειστά παιχνίδια και κερδίζει όποιος έχει την ουσία. Αυτό θέλαμε, να έχουμε την ουσία και αυτό πετύχαμε. Είχαμε καλή παρουσία, χειριστήκαμε καλά τα προβλήματα τραυματισμών και τιμωριών και θεωρώ ότι πήραμε δίκαια το Κύπελλο. Είναι ευλογία αυτό που ζούμε στον Τσικλητήρα, εύχομαι στον καθένα να το ζήσει. Πετύχαμε τον πρώτο φετινό μας στόχο. Στην συνέχεια θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στο Κύπελλο Ερασιτεχνών όπου θα υπάρχουν και ομάδες της Γ’ εθνικής. Τώρα προέχει το πρωτάθλημα».
- Ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης δεν έκρυβε την χαρά του: «Για δεύτερη χρονιά ο Τσικλητήρας είναι Κυπελλούχος. Όλοι οι πολίτες του δήμου είναι χαρούμενοι για τα παιδιά που πάλεψαν και πέτυχαν αυτό το στόχο. Φέτος φαίνεται ότι θα έχουμε πολλές αθλητικές πρωτιές από αθλητικά σωματεία του δήμου μας. Ο δήμος στηρίζει τα σωματεία αφού πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι το αύριο. Ευχόμαστε ο Τσικλητήρας να πάρει το νταμπλ και να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών». 
- Ο πρόεδρος του Πανθουριακού Αγαθοκλής Χριστόπουλος μόνο καλά λόγια είχε να πει για την ομάδα του και τον προπονητή της: «Ξεπεράσαμε πολλά όρια φέτος. Στο ποδόσφαιρο λένε ότι ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα. Στον Πανθουριακό πιστεύω ότι δεν ισχύει αυτό γιατί έγινε μεγάλη προσπάθεια. Υπεύθυνος για την καλή πορεία είναι ο προπονητής μας Γιώργος Αργυρόπουλος που ένωσε την διοίκηση με τους παίκτες. Είναι μεταξύ των 2-3 καλύτερων προπονητών της Μεσσηνίας και δεν σκοπεύουμε να τον αφήσουμε να φύγει από την ομάδα μας. Στην συνέχεια του πρωταθλήματος θα δώσουμε και ευκαιρίες σε νέα παιδιά, παίζοντας όμως πάντα για την φανέλα της ομάδας μας». 
- Ο προπονητής του Πανθουριακού Γιώργος Αργυρόπουλος στάθηκε στην εμπειρία της Πύλου. «Συγχαρητήρια στην Πύλο για το Κύπελλο. Πολλά μπράβο στους παίκτες που ήταν άντρες και στον κόσμο μας για την στήριξη. Μας έλειψε η τελική προσπάθεια. Δεχτήκαμε ένα γκολ σε κομβικό σημείο και η εμπειρία της Πύλου στην συνέχεια δεν μας επέτρεψε να πετύχουμε ένα γκολ παρότι σε κάποια σημεία τους πιέσαμε». Όσον αφορά την συνέχεια του πρωταθλήματος, ο Αργυρόπουλος τόνισε πως ο Πανθουριακός θα κάνει μεν μια ανανέωση αλλά δεν θα χαριστεί σε κανένα αντίπαλο». 
- Πριν τη σέντρα ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος ενώ οι πρόεδροι των δύο ομάδων, Τάσος Καραλής της Πύλου και Αγαθοκλής Χριστόπουλος του Πανθουριακού με τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Λεωνίδα Οικονομίδη χαιρέτησαν τους παίκτες των δύο ομάδων. 
- Σύσσωμη η διοίκηση της ΕΠΣΜ στον τελικό, με επικεφαλής τον πρόεδρο Λεωνίδα Οικονομίδη. 
- Την απονομή των μεταλλίων και του Κυπέλλου στους νικητές έκανε ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. 
- Παρών στο γήπεδο και δύο διευθυντικά στελέχη της Costa Navarino, οι Γιώργος Χατζηιωσήφ και Αχιλλέας Δωροθέου οι οποίοι είδαν το παιχνίδι μαζί με τον Δημήτρη Καφαντάρη. 
- Μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος του Πανθουριακού Αγαθοκλής Χριστόπουλος χειροκρότησε τους φιλάθλους του Τσικλητήρα οι οποίοι ανταπέδωσαν, σε μια από τις όμορφες στιγμές του τελικού. 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου