Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ολοκληρώνεται ο δρόμος Σουληνάρι – Κορυφάσιο

Βασικός άξονας σύνδεσης της Πυλίας με την κεντρική Μεσσηνία


Είναι ένας από τους οδικούς άξονες που παίρνει το χαρακτηρισμό «πολυαναμενόμενος». Ο λόγος για το δρόμο Σουληνάρι – Κορυφάσιο, που πρόκειται να παράσχει δυνατότητα διέλευσης στην Πυλία και την Κεντρική Μεσσηνία, συνδέοντας δύο βασικούς οδικούς άξονες.
Το πρώτο τμήμα των περίπου 3 χιλιομέτρων έχει ασφαλτοστρωθεί, ενώ για το υπόλοιπο υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα απαλλοτριώσεων, με χαρακτηριστικές πάντως καθυστερήσεις λόγω και αρχαιολογικών ευρημάτων.
Οι ρυθμοί, με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου, αναμένεται «να ανέβουν» το επόμενο διάστημα, ώστε σε περίπου ένα χρόνο να είναι ολοκληρωμένο.
Η σύμβαση του έργου με τίτλο «Βελτίωση της 38ης Επαρχιακής Οδού Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο» υπογράφηκε το Νοέμβριο του 2013, ανάμεσα στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον ανάδοχο Κ/Ξ ΝΑΟΥΜ ΕΘ ΑΤΕ-ΤΕΔΡΑ ΕΠΕ.
Για τη συγκεκριμένη πράξη έχει εγκριθεί διάθεση πίστωσης ποσού 13,8 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο. Προβλέπεται η βελτίωση σε μήκος περίπου 13,8 χλμ. της 38ης επαρχιακής οδού Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο, που συνδέει την 82η εθνική οδό «Σπάρτη-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Βελίκα-Πύλος» με την 9η εθνική οδό «Πάτρα –Πύργος-Κυπαρισσία-Πύλος-Μεθώνη».
Θα εφαρμοστεί διατομή πλάτους 11 μ., με εξαίρεση ορισμένα τμήματα, όπου η διατομή θα έχει πλάτος 7,5 μέτρων. Περιλαμβάνονται έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης, έξι ισόπεδοι κόμβοι, μια ισόπεδη κυκλική πλατεία, καθώς και έργα αποκατάστασης παράπλευρου και εγκάρσιου δικτύου μήκους 3,1 χλμ.
Στα προβλεπόμενα χρήματα έχουν συμπεριληφθεί οι δαπάνες για μετακινήσεις δικτύων, αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες, καθώς και απαλλοτριώσεις.

1 σχόλιο: