Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Πρωταθλητής ο Τσικλητήρας! ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 3-2 ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Δικό του και το πρωτάθλημα! ΠΗΡΕ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

“Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές” φώναζαν εν χορώ οι 500 και πλέον Πυλιώτες φίλαθλοι μετά τη μεγάλη 3-2 του Τσικλητήρα επί της Κυπαρισσίας! Η ομάδα της Πύλου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Μεσσηνίας για τη σεζόν 2015-2016 τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, αφού είναι στο +9 από τον ΑΟΚ (υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία) και θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ εθνική σε αγώνες μπαράζ. 
Το συγκρότημα του Νίκου Κακαλέτρη κατέκτησε λοιπόν το ντάμπλ στη Μεσσηνία, αφού μετά το κύπελλο πήρε και το πρωτάθλημα σε μια ονειρεμένη χρονιά! 
Οσον αφορά το χθεσινό ντέρμπι κορυφής ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι της φετινής Α’ τοπικής που τα είχε... όλα. Πολύ κόσμο στο γήπεδο (πάνω από 700 φίλοι και των δύο ομάδων), δύο ανατροπές στο σκορ (το 1-0 έγινε 1-2 και ύστερα 3-2) πάθος, δυνατές μονομαχίες επί 94’ λεπτά. Η άξια ηττημένη Κυπαρισσία λοιπόν έδωσε τα σκήπτρα του πρωταθλητή στον Τσικλητήρα, που έκανε ανατροπή με 10 παίκτες και κατέκτησε δίκαια φέτος το πρωτάθλημα. 
Μεγάλος πρωταγωνιστής του χθεσινού ντέρμπι ήταν ο Αγγελος Μπίζος που σημείωσε δύο γκολ και ήταν απροσπέλαστος στην άμυνα. 
Ο 25χρονος αμυντικός έφτασε τα 11 γκολ (πρώτος σκόρερ της Πύλου μαζί με τον Μικελάτο) και θεωρώ πως είναι δικαιωματικά ο MVP του φετινού πρωταθλήματος. 
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο καλά στο ματς και με άξονες τους Αργυρόπουλο, Δημητρουλόπουλο και τον Γεωργιόπουλο από δεξιά απειλούσαν την εστία του Μίντζηρα. Στο 16’ ο Αργυρόπουλος με κάθετη πάσα έδωσε στον Παναγόπουλο που από θέση μέσα δεξιά έπιασε το διαγώνιο σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Παναγόπουλος από δεξιά (πάσα του Ανδρουτσή) σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. 


Προβάδισμα στο 30’ με Μπίζο 
Η ομάδα που σκόραρε όμως ήταν ο Τσικλητήρας από μία στημένη φάση στο 30’… Ο Νάτσης έκανε το κόρνερ, ο Μπαστακός πήρε την γυριστή κεφαλιά και ο προωθημένος Μπίζος με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν φοβερή ευκαιρία στο 43’… Ο Ανδρουτσής εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Αργυρόπουλος με τακουνάκι τροφοδότησε τον Παπαγεωργίου που τετ α τετ με τον Μίντζηρα πλάσαρε, με τον Μπίζο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. 
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρος ήταν και πάλι για τον ΑΟΚ στο 44’ με τον Αργυρόπουλο να σουτάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ετσι το ημίχρονο έληξε με 1-0 με την Κυπαρισσία να αδικείται βάσει εμφάνισης από το σκορ. 

Ανατροπή με Γεωργιόπουλο, Παπαγεωργίου 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία καλή στιγμή για την ομάδα του Ν. Κακαλέτρη στο 50’, με τον Διακουμή να πλασάρει και τον Καπετανάκη να αποκρούει. Ο Γ. Δανίκας του ΑΟΚ έβαλε στο ματς τους Κόλλια, Μιτρόφ αντί των Παναγόπουλου, Ντιόπ και η ομάδα του έγινε πιο επιθετική. Στο 55’ οι “κυανόλευκοι” έφτασαν δίκαια στην ισοφάριση με τον Δημητρουλόπουλο να βγάζει κάθετα στον εξαιρετικό χθες Γεωργιόπουλο και εκείνος με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-1. 
Πέντε λεπτά αργότερα ο Γεωργιόπουλος που “οργίαζε” στη δεξιά πτέρυγα ξέφυγε από τον Ανταλή, με τον τελευταίο να τον πιάνει και να τον ρίχνει κάτω, δεχόμενος σωστά τη δεύτερη κίτρινη του Μπλάνα. Το μομέντουμ του ματς ήταν υπέρ του ΑΟΚ ο οποίος πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 65’… Ο Γιαννόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Αργυρόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Παπαγεωργίου με κεφαλιά - ψαράκι σε κενή εστία έγραψε το 1-2, κάτω από έντονους πανηγυρισμούς από 200 φίλους της Κυπαρισσίας! 

Το έφερε… τούμπα με Νάτση και Μπίζο 
Και εκεί που η… πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει υπέρ των φιλοξενούμενων, η ομάδα της Πύλου βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να φτάσει στην ανατροπή με 10 παίκτες! 
Το σημείο “κλειδί” ήταν η άμεση ισοφάριση… Στο 68’ ο Γραμματικόπουλος μετά από ωραία ενέργεια σέντραρε από αριστερά, ο Μικελάτος έκανε το γέμισμα και ο Νάτσης επωφελήθηκε από τις κόντρες και με κοντινή προβολή έφερε το ματς στα ίσια (2-2). 
Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους και δεν φάνηκε σε καμία στιγμή πως παίζουν με παίκτη λιγότερο. 
Η Κυπαρισσία προσπάθησε ανορθόδοξα για τρίτο γκολ, με τον Δούνια όμως να έχει κλείσει την “τρύπα” που υπήρχε στα αριστερά περιορίζοντας τον Γεωργιόπουλο και τους αμυντικούς του Τσικλητήρα να κερδίζουν όλες τις μονομαχίες. Έτσι φτάσαμε στο 82’ όταν ο Γραμματικόπουλος έβγαλε μια σέντρα “λουκούμι” από τα αριστερά και ο Μπίζος από θέση φορ με έξοχο τακουνάκι έκανε το 3-2, εν μέσω αποθέωσης από τους Πυλιώτες φιλάθλους. Αυτός ήταν και ο επίλογος τόσο του ματς όσο και του πρωταθλήματος, μιας και η Κυπαρισσία δεν είχε την ψυχολογία να φτάσει στην ισοφάριση. 
Στο φινάλε τα πανηγύρια από παίκτες, τεχνικό τιμ, διοικούντες και κόσμο ήταν έξαλλα και συνεχίστηκαν αργότερα στην πλατεία της Πύλου! Κορυφαίος του αγώνα ο Μπίζος που τα έκανε… όλα και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Δούνιας, Χοτζάι και Μικελάτος, ενώ από την Κυπαρισσία ξεχώρισαν οι Γεωργιόπουλος, Παπαγεωργίου και Αργυρόπουλος. 
Καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών του Σερεμέτη και Γεωργαντά. 
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Ανταλής, Χοτζάι, Δούνιας, Μπαστακός, Μπίζος, Κυριαζόπουλος, Νάτσης (87’ Τσάτσος), Μικελάτος, Γραμματικόπουλος (91’ Μουράτης), Διακουμής (77’ Σίνος). 
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Καπετανάκης, Γιαννόπουλος, Ανδρουτσής, Φράγκος, Γαργαρώνης, Αργυρόπουλος (76’ Μοντεσάντος), Δημητρουλόπουλος, Ντιόπ (54’ Μιτρόφ), Παναγόπουλος (46’ Κόλλιας), Παπαγεωργίου, Γεωργιόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου