Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Νέα κορυφαία διάκριση για τα "Navarino Icons"

Μια ακόμα σημαντική διάκριση, ανάμεσα στα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα παγκοσμίως πέτυχε η πολυβραβευμένη σειρά προϊόντων "Navarino Icons", η οποία αποτελείται από παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα παραγωγής της Costa Navarino. Το "Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Navarino Icons" (EVOO) ανακηρύχθηκε ως "EVOO της χρονιάς για το 2016" στην παγκόσμια κατάταξη ελαιόλαδου World Ranking Extra Virgin Olive Oil. 
Το συγκεκριμένο είδος επίσης καταλαμβάνει την 5η θέση και το "Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Navarino Icons" την 20ή θέση ανάμεσα σε 92 διεθνή εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στη λίστα με τα Καλύτερα Ελαιόλαδα Κορωνέικης Ποικιλίας του 2016. Το EVOO World Ranking, το σημαντικότερο παγκόσμιο σύστημα κατάταξης, δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη και προβολή των καλύτερων εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων παγκοσμίως. 
Συνεχίζοντας την παράδοση 4.000 ετών στην παραγωγή ελαιόλαδου στην Πελοπόννησο, το "Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο της Navarino Icons" παράγεται από δέντρα εκατοντάδων ετών, μίας και μόνο ποικιλίας, που καλλιεργούνται στους παραθαλάσσιους ελαιώνες της Costa Navarino, ενώ ο καρπός τους συλλέγεται χωρίς μηχανική παρέμβαση, με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο. 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.navarinoicons.com ή Navarino Icons στο Facebook, Twitter και Instagram. 
Εμπνευσμένα από τις πλούσιες παραδόσεις και την ιστορία της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, τα προϊόντα της Navarino Icons παράγονται από τοπικούς παραγωγούς με ποιοτικά και δημιουργικά κριτήρια και με μεθόδους παραγωγής πιστοποιημένες από την TUV Nord με ISO 22000:2005. Στόχος είναι, μέσω αυτών των προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, να αναδείξει και να φέρει σε επαφή το κοινό με τη φυσική ομορφιά της Μεσσηνίας και την κληρονομιά των τοπικών παραδόσεων. Τα προϊόντα δημιουργούνται από συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά από πρώτες ύλες από τα κτήματα, τους ελαιώνες και τους λαχανόκηπους της Costa Navarino.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου