Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ο μεγάλος τελικός του «Survivor» της Μεσσηνίας

Μπορεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα να γίνεται χαμός με το “Survivor”, που τηλεοπτικά σπάει τα κοντέρ, υπάρχουν όμως και σε άλλες χώρες προγράμματα που έχουν ακόμα μεγαλύτερη απήχηση. 
Τέτοια περίπτωση είναι μάλιστα το τηλεπαιχνίδι “Mesternes Mester” (“Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών”) στη νορβηγική τηλεόραση, που έχει εξ ολοκλήρου γυριστεί στη Μεσσηνία και έχει κερδίσει την προτίμηση του κοινού σε μεγάλο μέρος της Σκανδιναβίας, αποσπώντας ποσοστά τηλεθέασης που ξεπερνούν και το 70%. 
Ο κύκλος της φετινής παραγωγής κλείνει το βράδυ του Σαββάτου, καθώς θα προβληθεί ο μεγάλος τελικός, που έλαβε χώρα στην Αρχαία Μεσσήνη. Μέχρι τώρα τα πλάνα από διάφορα σημεία της Μεσσηνίας έχουν εντυπωσιάσει τους Νορβηγούς, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες έχει αυξήσει το ενδιαφέρον τους ενόψει της τουριστικής σεζόν.
Καλαμάτα, Βέργα, Μάνη, Πύλος, Βοϊδοκοιλιά, Μεθώνη είναι ορισμένα από τα μέρη που φιλοξένησαν τη συγκεκριμένη παραγωγή και έχουν δημιουργήσει ένα άκρως θετικό κλίμα στο νορβηγικό κοινό. Σε αυτό φυσικά έχουν συμβάλει και διάφορα δημοσιεύματα, όπου εκτός από όσα συμβαίνουν στο παιχνίδι φιλοξενούνται και σημαντικές αναφορές για την περιοχή που φιλοξένησε την παραγωγή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Dagbladet”, που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η εκπομπή, που πέρυσι φιλοξενήθηκε στο Μονακό, φέτος κερδίζει τις εντυπώσεις από την Καλαμάτα» - ενώ σημειώνεται ότι η παραγωγή φιλοξενήθηκε στο πανέμορφο σπίτι της γνωστής ηθοποιού Βίκυς Σταυροπούλου στη Σάνταβα. 
Η εκπομπή προβλήθηκε σε 10 επεισόδια της μίας ώρας, κάθε Τετάρτη σε πρώτη προβολή και κάθε Σάββατο σε επανάληψη, κάτι που ενίσχυσε τη διεισδυτικότητά της στο τηλεοπτικό κοινό της Νορβηγίας.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ 
Αφιερώματα στη Μεσσηνία υπάρχουν όμως και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, χωρίς υποχρεωτικά να σχετίζονται με το “Mesternes Mester”. Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Σκανδιναβίας, το “Allt om resor”, δημοσίευσε 6σέλιδο αφιέρωμα στη Μεσσηνία με κύριο άξονα την Costa Navarino. Στο ίδιο μοτίβο, αντίστοιχο δημοσίευμα στη Δανία, με ρεπορτάζ υπό τον τίτλο “Το όνειρο του Καπετάνιου”, αναφερόταν στη δημιουργία της Costa Navarino από τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, αλλά και στις αλλαγές που έχει φέρει το τουριστικό αυτό συγκρότημα στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου