Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Εργα 9,1 εκ. ευρώ προτείνει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος

Εργα συνολικού προϋπολογισμού 9.150.000 ευρώ μέσω ΣΔΙΤ, στους τομείς της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, προτείνει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με απόφαση που κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του. 
Στην σχετική εισήγησή του, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση τα εν λόγω έργα δεν θα επιβαρύνουν τον δήμο, καθώς η δαπάνη -εφόσον το υπουργείο εγκρίνει την πρόταση- θα καλύψει το μέρος που τον αφορά. Λευκή ψήφο επέλεξαν οι σύμβουλοι Νίκος Καραμπάτσος, Παναγιώτης Παντελόπουλος και Κώστας Τσορώνης, που επισήμαναν ότι στην εισήγηση δεν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη των καθ’ ύλην αρμοδίων, ξεκαθαρίζοντας ότι “δεν είμαστε ενάντια στα ΣΔΙΤ, είμαστε ενάντια στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την δημοτική αρχή”.
 
Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Γαϊτάνης, που υπερψήφισε, ζήτησε να προστεθεί στην πρόταση του δημάρχου η δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου για τις ανάγκες των Δημοτικών Ενοτήτων Νέστορος και Παπαφλέσσα. 
Τα έργα που εισηγήθηκε ο Δ. Καφαντάρης είναι, όσον αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης, τα εξής: α) Κατασκευή Γυμνασίου - Λυκείου Κορώνης, σε οικόπεδο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχει αγοραστεί για τον συγκεκριμένο σκοπό και αυτοδικαίως μεταβιβάζεται στον Δήμο Πύλου - Νέστορος. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και οι προκαταρκτικές υποστηρικτικές μελέτες, β) Προσθήκη τριών αιθουσών διδασκαλίας και ενός αμφιθεάτρου στο Γυμνάσιο - Λύκειο Πύλου (800.000 ευρώ, δεν υπάρχει μελέτη), γ) Προσθήκη ενός κλειστού χώρου αθλητικών εκδηλώσεων και ενός αμφιθεάτρου στο Γυμνάσιο - Λύκειο Χώρας (700.000 ευρώ, δεν υπάρχει μελέτη), δ) Προσθήκη ενός κλειστού χώρου αθλητικών εκδηλώσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κορώνης (300.000 ευρώ, δεν υπάρχει μελέτη) και ε) Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Χαρακοπιό, μέσα στο οικόπεδο του Δημοτικού Σχολείου (600.000 ευρώ, δεν υπάρχει μελέτη). 
Τα προτεινόμενα προς ένταξη έργα, στον τομέα του αθλητισμού, είναι τα εξής, σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου: α) Κατασκευή αθλητικού κέντρου για την Δημοτική Ενότητα Κορώνης, σε οικόπεδο στο Βασιλίτσι που έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό από την Μητρόπολη Μεσσηνίας (850.000 ευρώ, υπάρχουν οι προκαταρκτικές υποστηρικτικές μελέτες), β) Γήπεδα τένις στη Μεθώνη, σε χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου (200.000 ευρώ, υπάρχουν μελέτες), γ) Αθλητικές εγκαταστάσεις στη Μεθώνη, σε οικόπεδο στην παραλία που έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό (200.000 ευρώ, δεν υπάρχει μελέτη) και δ) Πολυχώρος αθλητισμού στη Χώρα, σε δημοτικό χώρο απέναντι από το μουσείο (500.000 ευρώ, δεν υπάρχει μελέτη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου