Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Δέκα διμηνίτες εργάτες στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Δέκα διμηνίτες εργάτες προσλαμβάνει στην καθαριότητα ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, λόγω “μεγάλης έλλειψης προσωπικού” όπως επισημαίνεται στη σχετική εισήγηση την οποία ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου. 
Ειδικότερα, στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Πετρόπουλος τόνισε ότι δημιουργείται “σοβαρό πρόβλημα κάλυψης των αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας”, καθώς σε αυτήν προβλέπεται να απασχολούνται 18 εργάτες απορριμματοφόρων, 2 οδηγοί και 3 χειριστές μηχανημάτων έργων. Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι ελάχιστοι, ενώ έληξαν και οι συμβάσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
 
Σύμφωνα με τον Π. Πετρόπουλο, “η πρόσληψη των εν λόγω 10 υπαλλήλων κρίνεται κατεπείγουσα, λόγω των εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών που προκύπτουν από την μεγάλη έλλειψη προσωπικού και επειδή πρέπει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις που προέκυψαν λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων”, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί να εξυπηρετήσει την εδαφική περιφέρεια του δήμου, με αποτέλεσμα η εκτέλεση των εργασιών που αφορούν την αποκομιδή απορριμμάτων να γίνεται πλημμελώς, με συνέπεια αυτό να ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία εν όψει και της θερινής - τουριστικής περιόδου”. 
Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στις ειδικές καταστάσεις που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών της τελευταίας χρονικής περιόδου, σημειώνοντας: 
“Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπληξαν την περιοχή τον τελευταίο μήνα έχουν συμβεί σωρεία βλαβών, ανεμοριψιών σε κοινόχρηστους χώρους όλων των δημοτικών ενοτήτων, καθώς υπάρχουν βλάβες σε δημοτικά κτήρια και δημοτικές υποδομές, υπάρχουν σπασμένοι κλάδοι σε δημοτικά άλση, σπασμένα δέντρα, κατεστραμμένη βλάστηση καλλωπιστικών φυτών που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης και συντήρησης (σπασμένα, ξεριζωμένα δέντρα, κατεστραμμένα παρτέρια με άνθη, κατεστραμμένα αλσύλλια). 
Βλάβες έχουν προξενηθεί επίσης σε δημοτικά εκπαιδευτήρια και σε αθλητικούς χώρους. Ακόμη, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, κατά τόπους, δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα τη μεταφορά και σώρευση φερτών υλικών, τα οποία έχουν φράξει ρέματα και διόδους υδάτων κοντά σε οικισμούς, καθώς συγκεντρώνονται και στις εκβολές τους στις παραλίες και κατ’ επέκταση φτάνουν στη θάλασσα. 
Χρειάζεται, λοιπόν, άμεση αποκομιδή αυτών των φερτών υλικών (κλαδιά, απορρίμματα, κορμοί, ελαιόκλαδα, υπολείμματα ελαιοκαλλιέργειας κ.ά.) προς αποκατάσταση της ομαλής ροής των εν λόγω ρεμάτων, προς αποτροπή νέων πλημμυρικών φαινομένων, που αφορά την ασφάλεια δημοτών και περιουσιών των κατοίκων του δήμου, καθώς και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς έτσι δεν θα δημιουργούνται στάσιμα ύδατα που αποτελούν εστίες αναπαραγωγής κωνωποειδών και συγχρόνως θα επιτευχθεί και αισθητική αποκατάσταση του χώρου στον οποίο σήμερα υφίστανται”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου