Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Κανάκης κατά Καφαντάρη για δίκτυο ύδρευσης Γλυφάδας

Επίθεση κατά του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη εξαπολύει ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος Ηλίας Κανάκης, για την επαναλειτουργία του παλιού δικτύου ύδρευσης από αμίαντο στη Γλυφάδα, που όμως έχει υλοποιηθεί από το 2012. 
Ο κ. Κανάκης σχολιάζει ειρωνικά ότι “ο Δήμος Πύλου - Νέστορος για ακόμα μια φορά «πρωταγωνιστεί» και κλέβει την παράσταση με τις οπισθοδρομικές ενέργειες. Εργο πνοής και προτεραιότητά του αποτέλεσε η επαναφορά του δικτύου ύδρευσης με αμιαντοσωλήνες, ως γνωστόν επιβεβαιωμένους από επίσημες επιστημονικές μελέτες για την καρκινογόνο δράση και τις δυσμενείς μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών”.
Ενημερώνει ότι “το "έγκλημα" συντελέστηκε στη Δημοτική Κοινότητα Γλυφάδας κατά το έτος 2012, όπου αποκλειστικά με πρωτοβουλία του νυν δημάρχου κ. Καφαντάρη Δημητρίου, παρανόμως εκτελέστηκαν οι εργασίες της εξ ολοκλήρου αποξήλωσης του ήδη υπάρχοντος και προσφάτως τοποθετημένου νέου δικτύου ύδρευσης. Συμπερασματικά, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, ο κ. Καφαντάρης αποφάσισε αυτοβούλως την απαξίωση ενός ευάρεστου έργου και την επαναλειτουργία του πεπαλαιωμένου από αμίαντο δικτύου ύδρευσης, θέτοντας εκ νέου σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των πολιτών”. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κατηγορεί το δήμαρχο, γιατί στην τιμολογιακή πολιτική του νερού ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αναφέρει ότι “αφενός υπάρχουν κάποια δημοτικά διαμερίσματα, οι δημότες των οποίων τιμολογούνται κανονικά βάσει της κατανάλωσής τους και αφετέρου υπάρχουν κάποια δημοτικά διαμερίσματα στα οποία για λόγους κυρίως ψηφοθηρικούς, δεν επιβάλλεται ουδεμία τιμολογιακή πολιτική, καθώς απουσιάζουν ακόμα και οι αντίστοιχοι υδρομετρητές”. 
Ο κ. Κανάκης καλεί δημόσια “τον κ. Καφαντάρη να διακόψει τις στρατηγικές στρουθοκαμηλισμού που τα τελευταία χρόνια συνηθίζει και να θέσει τον εαυτό του απέναντι στις ευθύνες που τον κατακλύζουν, δίνοντας έστω και μια φορά επαρκείς απαντήσεις στο κοινό του οποίου προΐσταται, για τα μείζονος σημασίας θέματα που προκύπτουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου