Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Στρογγυλό τραπέζι για την Costa Navarino από επιστήμονες και επιχειρηματίες

Για τις θετικές επιδράσεις της Costa Navarino στην προστασία του περιβάλλοντος μίλησε ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης για τη δημιουργία
του Καφέ NEO, το οποίο έχουν επισκεφθεί 1.732 φοιτητές από όλο τον κόσμο. 
Ο επιχειρηματίας Χρήστος Παπαδημητρίου μιλώντας για τη συμβολή της Costa Navarino στην τοπική οικονομία είπε ότι η λειτουργία της και η ανάπτυξη του αεροδρομίου λειτούργησαν καταλυτικά στην πώληση 20 εκατομμυρίων μικρών μπουκαλιών ελαιολάδου  και βαλσαμικού ξιδιού σε επιβάτες πτήσεων. Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι στην υλοποίησης της ιδέας συνέβαλε τα μέγιστα η Αegean, που δέχτηκε τα μεσσηνιακά προϊόντα στις πτήσεις της. Αναφερόμενος στις προοπτικές του μεσσηνιακού ελαιόλαδου, σημείωσε ότι το πέρασμα από το χύμα στο τυποποιημένο δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη,και ότι η εταιρεία του συμβάλλει στην απορρόφηση μεγάλης ποσότητας από την αγορά, καθώς χρησιμοποιεί μόνο έξτρα παρθένο στις μουστάρδες που παράγει. 
Η Μαίρη Βανδώρου, στέλεχος της επιχείρησης “Euphoria Retreat” που λειτουργεί στο Μυστρά, είπε ότι οι περισσότεροι επισκέπτες πάνε στο ολιστικό αυτό θεραπευτικό κέντρο από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Το συγκρότημα “Euphoria” διαθέτει 45 δωμάτια γύρω από ένα 4ώροφο κτήριο spa. Η επένδυση, που ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ, είναι το προσωπικό στοίχημα της Μαρίνας Εφραίμογλου, είπε ο κ. Βανδώρου - προσθέτοντας ότι το 90% των εργαζόμενων κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της Σπαρτης. Η ίδια επεσήμανε ότι η επιχείρηση δημιούργησε νέες ανάγκες για επαγγέλματα στον τουρισμό, όπως του θεραπευτή ή του γιατρού. 
Η επιχειρηματίας Χριστίνα Στριμπάκου μιλώντας για τη δημιουργία της “Lia Cultivators” και τη βράβευση του ελαιόλαδου που παράγει ως του καλύτερου μονοποικιλιακού στον κόσμο, επεσήμανε την πολυεπίπεδη βοήθεια που έλαβε από τα ιδρύματα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου” και “Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια”.
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην συμβολή του προέδρου του "Διαζώματος" Σταύρου Μπένου και του καθηγητή Πέτρου Θέμελη στην ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου. Τόσο ο κ. Μπένος όσο και ο κ. Θέμελης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου