Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΘΩΝΗ Συνεχίζουν στο διαγωνισμό “Ακτωρ” και Μυτιληναίος

Και οι 5 ενδιαφερόμενες εταιρείες - κοινοπραξίες συνεχίζουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, διεκδικώντας να αναλάβουν την κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, που προβλέπει τη βελτίωση και αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος. 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας που εκδίκασε και αποφάσισε μέσα στην προθεσμία που είχε τεθεί, έκανε δεκτές τις αιτήσεις αναστολής που είχαν καταθέσει ο “Ακτωρ” και ο Ομιλος Μυτιληναίου, αντιδρώντας στον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του διαγωνισμού.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της απόφασης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, η οποία τους απέκλεισε έπειτα από προσφυγή της Intrakat, η οποία διεκδικεί το έργο (το διεκδικούν ακόμα ΑΒΑΞ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ). 
Η εξέλιξη αυτή διέψευσε όσους υποστήριζαν ότι το ΣτΕ θα κάνει χρόνια να απαντήσει, πως θα μπλέξει ο διαγωνισμός και το έργο θα παραπεμφθεί στις καλένδες. Η συμμετοχή και η επιμονή των 5 από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας επιβεβαιώνει το μεγάλο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. 
Να επισημάνουμε ότι μέσα στον Ιούνιο τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης, σε συνεδριάσεις τους με φυσική παρουσία, αναμένεται να εκφράσουν τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, τη βελτίωση και την αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου. Στη συνέχεια, επί της μελέτης θα γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. 
Να θυμίσουμε ότι πέρυσι στις 2 Ιουλίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, πραγματοποιήθηκε διεθνής διαγωνισμός του υπουργείου Υποδομών για το έργο "Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, με ΣΔΙΤ", με εκτιμώμενη αξία 312,23 εκ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Για το σπουδαίο αυτό έργο της Μεσσηνίας εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να αναλάβουν την κατασκευή και τη συντήρησή του για 30 χρόνια, οι 4 κορυφαίες τεχνικές εταιρείες παραχωρήσεων της χώρας μας και μια 5η σε συνεργασία με μεγάλη ισπανική εταιρεία. 
Συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την ανάθεση σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προσφορές κατέθεσαν: 1) ΑΒΑΞ Ανώνυμη Εταιρεία - Εργοληπτική - Τουριστική - Εμπορική - Βιομηχανική - Οικοδομικών Υλικών και Μηχανημάτων (διακριτικός τίτλος ΑΒΑΞ Α.Ε.). 2) Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. 3) ΙΝΤΡΑΚΟΜ (Intrakat) Κατασκευές Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών Εργων και Μεταλλικών Κατασκευών. 4) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Ακινήτων και Κατασκευών (και διακριτικό τίτλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.). 5) Ενωση Προσώπων ACCIONA Concesiones - Μυτιληναίος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου